Autor: Guardia Civil

Autor: Guardia Civil

Desarticulada a Tarragona i Barcelona una important organització dedicada al tràfic internacional de marihuana

Publicat dimarts 22 de Setembre de 2020 09:37
  • Tarragona Ràdio
  • Droga

La Guardia Civil ha desarticulat a Tarragona i Barcelona una important organització criminal dedicada a el tràfic internacional de marihuana. Han estat detingudes 31 persones i 5 més investigades, a les quals se'ls imputen els delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric. S'han desmantellat 12 plantacions "indoor" intervenint 12.600 plantes de marihuana i 190 kg de substància ja processada i 50.000 euros en efectiu. S’ha fet una vintena de registres en habitatges, alguns d’ells a Valls, Torredembarra, Cabra del Camp, Segur de Calafell i Tortosa.

La investigació de la Guardia Civil va començar al juliol de l'any passat en produir-se un incendi en un habitatge d'Olivella (Barcelona), on es va descobrir que el seu origen havia tingut lloc en la instal·lació elèctrica il·legal que proveïa una plantació de marihuana.

La líder de l'organització criminal i la seva parella llogaven i ocupaven xalets situats en zones residencials i aïllades de Barcelona i Tarragona. En el seu interior condicionaven complexes plantacions de marihuana, proveïdes de diferents sales de cultiu destinades a plantes en diferents estats de creixement i comptava amb la participació de treballadors experts en el muntatge de sistemes elèctrics i de refrigeració. L’organització distribuïa la marihuana ja processada i empaquetada a la resta d'Europa mitjançant transport terrestre.