Desarticulada una organització criminal dedicada al robatori de bombones de gas freó

Publicat divendres 23 de Agost de 2019 11:07
  • ACN
  • Guàrdia Urbana
  • Guardia Civil

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil desarticulen una organització criminal que es dedicava a cometre robatoris amb força a empreses d’arreu de Catalunya per sostreure bombones de gas freó, un gas refrigerant que s’utilitza en aires condicionats i neveres, per vendre’l al mercat negre, ja que el producte té un preu molt elevat. L’operatiu del passat 14 d’agost va permetre detenir 8 integrants del grup després de registrar diversos domicilis, un d’ells a la Pobla de Mafumet. En total es van trobar fins a 195 bombones.

La investigació es va iniciar al febrer quan va tenir lloc el primer robatori amb força a la demarcació de Tarragona, on es van detectar després casos similars a Tarragona, Reus i altres empreses d’arreu de Catalunya. Entraven a les naus industrials amb un butró o fent palanca i sostreien les bombones, obviant la resta d’objectes de valor. Els robatoris estaven preparats, un grup es dedicava a fer recerca de les empreses víctimes, un altre proporcionava els vehicles i un altre s’encarregava d’emmagatzemar les bombones, la majoria d’elles a una masia de la Pobla de Mafumet.

Cinc dels detinguts han ingressat a presó provisional, un ha quedat en llibertat amb càrrecs i els dos restants se’ls va prendre declaració com a investigats.