Desarticulada una xarxa dedicada al blanqueig de capitals procedents del narcotràfic i del tràfic d'armes

Publicat dilluns 01 de Juny de 2020 10:37
  • Tarragona Ràdio

Desarticulada una xarxa delictiva dedicada al blanqueig de capitals procedents del narcotràfic i del tràfic d'armes. L’operació s’ha dut a terme a Tarragona, Barcelona, Sevilla i Huelva. Agents de la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra han detingut a 9 persones i han investigat a 4 més. S'ha descobert prop de 400.000 euros en efectiu ocults en un escalfador que tenia instal·lat un sistema d'alarma per evitar la seva manipulació. El líder de l'organització havia aconseguit des de presó conformar un nou entramat financer.

La investigació va començar el 2019 quan els Mossos d'Esquadra van intervenir a la localitat de Cambrils quatre pistoles detonadores modificades per efectuar foc real, a les quals se'ls havia equipat amb silenciador i capacitat per disparar en manera automàtica, circumstància que les classificava com "armes de guerra". A més d'això, durant els registres practicats, es va localitzar abundant munició i més de 370.000 euros en efectiu. Hi va haver tres detinguts, que van passar a disposició judicial.

L'operació, dirigida pel jutjat d'instrucció número 1 de Reus, l’ha portat a terme de manera conjunta agents de la Guàrdia Civil i dels Mossos d'Esquadra, que han comptat amb el suport d'agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona.