Desarticulen una xarxa que explotava ciutadans vietnamites en centres de manicura

Publicat dimecres 05 de Desembre de 2018 11:23
  • Policia Nacional
  • Tarragona Ràdio
  • Marta Ballabriga

La Policia Nacional juntament amb la participació de l’Europol han detingut a 37 persones i han desarticulat una xarxa que introduïa ciutadans vietnamites per explotar-los en centres de manicura de tota Espanya. L’operatiu policial s’ha dut a terme en diferents províncies espanyoles, entre les quals està Tarragona. L'organització tenia la seva infraestructura principal a Barcelona i van aconseguir introduir a 730 ciutadans de Vietnam. L’organització tenia un fi lucratiu. Cobrava 18.000 euros per persona que venia a Espanya i des de gener va superar la xifra de negoci de 13 milions d’euros.

S’han detingut els màxims responsables de l’organització criminal. També s’han registrat més de 100 inspeccions en centres de manicura regentats per ciutadans vietnamites en tot el país.

El mètode que utilitzava la xarxa era l’ús fraudulent dels procediments de Protecció Internacional i de Menors Estrangers No Acompanyats. Instruïen a les seves víctimes sobre els passos a seguir per venir a Espanya i els explicaven les al·legacions en els tràmits que havien de realitzar. Una vegada arribaven a Espanya, els mantenien tancats en pisos, treballaven durant 12 hores i no tenien llibertat de moviment.