Desestimada la proposta de Santa Gadea per gestionar les instal·lacions de l’Anella

Publicat dijous 16 de Febrer de 2017 15:54
  • Laura Casas

L’Ajuntament desestima la proposta de Santa Gadea per gestionar les instal·lacions esportives de l’Anella Mediterrània. La decisió s’ha pres tenint en compte la valoració dels serveis tècnics del consistori, que detecten mancances econòmiques, financeres i de caràcter tècnic. Ara, l’Ajuntament i la Generalitat han acordat encarregar a l’Institut Nacional d’Educació Física un informe sobre els possibles models de gestió dels equipaments esportius un cop s’hagin celebrat els Jocs. La previsió és que estigui enllestit cap a finals de juny. Ho ha anunciat el conseller comissionat dels Jocs Mediterranis 2018, Javier Villamayor, després de la reunió que ha servit per constituir la Comissió Informativa i de Seguiment del certamen. Hi han assistit representants de tots els partits, menys la portaveu d’ICV-EUiA, Arga Sentís, que s’ha excusat per motius personals.

Villamayor valora positivament el resultat d’aquesta primera reunió. Diu que la proposta de Santa Gadea queda descartada. El model de gestió dels equipaments esportius perseguirà un ús públic i criteris d’eficiència.

ERC, que va presentar al·legacions contra la proposta, celebra que s’hagi desestimat. El seu portaveu, Pau Ricomà, diu que caldrà buscar noves fórmules de gestió.

Des de l’oposició pensen que encara hi ha massa incerteses al voltant dels Jocs. El portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, reclama que el conveni amb l’Estat se sigui d’una vegada per tenir una concreció econòmica. 

La portaveu de la CUP, Laia Estrada, explica que surten de la reunió amb els mateixos dubtes i tem que, al final, s’acabi privatitzant la gestió esportiva.

S’ha acordat que la Comissió de Seguiment dels Jocs Mediterranis es reunirà, aproximadament, cada tres setmanes. La propera serà el 9 de març amb la presència de Víctor Sánchez.