Desmantellada una plantació indoor de marihuana amb més de 900 plantes a Riudoms

Publicat dimarts 07 de Juliol de 2020 10:59
  • Mossos d'Esquadra
  • Guardia Civil
  • Redacció

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), conjuntament amb agents de la Guàrdia Civil, han detingut un home de 23 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. En aquesta operació s’ha desmantellat una plantació de marihuana indoor, així com tot el material destinat al seu cultiu. Un total de 915 plantes han estat intervingudes.

La investigació es va iniciar a principis de 2020 quan un agricultor de Riudoms va posar en coneixement de la Guàrdia Civil els problemes de fluctuació d’energia que estava patint a la seva finca. Això va permetre estimar que alguna finca propera podria estar cometent algun tipus d’il·lícit penal relacionat amb el consum desmesurat d’energia elèctrica. 

Aquesta recerca va coincidir amb una investigació dels Mossos d’Esquadra sobre una organització criminal dedicada al cultiu i tràfic de marihuana a escala internacional. 

Gràcies al suport de vigilants municipals de Riudoms es va descobrir l’existència d’una finca agrícola aïllada en la que hi havia elements destinats al cultiu interior de marihuana. Aquesta finca s’havia ocupat il·legalment a mitjans de 2019 per part d’un home sense residència legal que podria ser el responsable de l’activitat il·legal que s’ha estat portant a terme.