Detenen tres homes a Amposta per segrestar-ne un altre i torturar-lo durant 30 hores

Publicat dimarts 10 de Setembre de 2019 11:27
  • ACN

Els Mossos detenen tres homes a Amposta per segrestar-ne un altre i torturar-lo durant 30 hores. Els segrestadors demanaven als familiars de la víctima 10.000 euros per alliberar-la. Aquest és el tercer segrest que es resol enguany a les Terres de l’Ebre, tots en menys de 24 hores. Els tres detinguts van passar a disposició judicial el 8 de setembre i el jutge va decretar ingrés a presó per a dos d'ells i llibertat amb càrrecs per al tercer.

Els Mossos d'Amposta van rebre el 5 de setembre una denúncia telefònica d'un home des de l'Índia que assegurava que havien segrestat el seu cunyat al municipi. Els segrestadors es van posar en contacte amb la germana de la víctima a l'Índia i la van amenaçar amb matar-lo si no aconseguia els diners. Per demostrar que realment el tenien retingut, els segrestadors van enviar diverses fotografies on es podia veure l'home raptat lligat i amb diverses contusions. L'home segrestat i els raptors es coneixien, ja que vivien a l'Índia en pobles molt propers.

El mateix dia de la denúncia, els investigadors ja havien identificat els autors del segrest de nacionalitat índia i el lloc on tenien la víctima, però el fet que la família fes un pagament parcial del rescat va precipitar els esdeveniments. Els raptors van decidir alliberar l'home cap a les 21 hores i més tard, els agents van poder detenir a Amposta tres dels quatre segrestadors.

La matinada del 6 de setembre van entrar al domicili on havien retingut l'home. Van trobar diversos objectes de la víctima i elements que acreditaven la participació dels detinguts en el segrest i en les agressions. Als detinguts se'ls considera autors dels delictes de segrest, lesions, tracte degradant i vexatori i robatori amb violència. No es descarten més detencions.