Dídac Nadal diu que la moció de censura plantejada era 'inquietant i desordenada'

Publicat dimecres 13 de Gener de 2021 11:53
  • Tere Ortega
  • Tarragona Ràdio

Dídac Nadal assegura que el van fer tres àmplies trucades al desembre per tirar endavant la moció de censura contra l’alcalde, Pau Ricomà. En una entrevista amb Tarragona Ràdio, el portaveu de Junts per Tarragona a l’Ajuntament, ha assegurat que si la proposta per fer fora de l’alcaldia a Ricomà no va prosperar, va ser gràcies a la fermesa de les companyes de grup: Cristina Guzmán i Elvira Vidal. Explica que elles van rebre visites de representants de Ciutadans als seus domicilis.

Dídac Nadal considera que la proposta de moció de censura era inaudita i desordenada. Considera que Ricomà està fent una bona feina i que s’ha trobat amb fets excepcionals que ha hagut de sortejar. Pensa que és un moment d’ajudar i no pas de torpedejar.

Dídac Nadal no tanca portes a incorporar Junts al govern municipal com planteja Pau Ricomà. Diu que estan disposats a posar-se a treballar pel que faci falta.

Dídac Nadal s’ha mostrat partidari que s’ajornin les eleccions catalanes del 14 de febrer.

La CUP demana explicacions

La portaveu de la CUP, Laia Estrada, demana que Dídac Nadal justifiqui per què no va dir abans que es fes públic, que els havien proposat participar en una moció de censura.

En una entrevista a Tarragona Ràdio, Estrada considera que el portaveu de Junts per Tarragona ho hauria d’haver explicat en el moment que els van anar a buscar. Sol·licita que concreti quines propostes els van fer i com van ser les converses que es van produir.

Estrada pensa que tots els moviments per fer Rubén Viñuales alcalde independent de Tarragona van ser rocambolescs.

Laia Estrada està convençuda que el vot afirmatiu de la CUP als pressupostos municipals va desactivar els intents de ‘conxorxa’.

Sobre la possibilitat que la CUP entri al govern de l’Ajuntament, Estrada ha recordat que es parla d’aquesta qüestió des de principi de mandat. Explica que la CUP va suspendre les negociacions aleshores per entendre que no hi havia un interès clar d’arribar a un acord per part d’ERC i ECP. Assegura que van demanar que els fessin una proposta concreta per escrit sobre la qual treballar. Aquesta, segons Estrada, encara no els ha arribat.