Dotze persones destacades de la ciutat seran distingides per l’Ajuntament en l’àmbit cultural i cívic

Publicat divendres 20 de Novembre de 2020 10:10
  • Tarragona Ràdio

El plenari hi ha donat llum verda per unanimitat. S'han escollit set dones del mon de la cultura, la ciència i el coneixement.
S'ha aprovat atorgar el diploma de fill predilecte a Manel Sanromà Lucia i filla adoptiva a Manola Brunet com a directora del Centre en Canvi Climàtic de la Universitat Rovira i Virgili.
S’atorguen el mèrit cultural a la destacada galerista Chantal Grande i una de les primeres persones a apostar per la cultura de la fotografia en aquest país, directora artística del Festival SCAN i presidenta de la Fundació Fòrvm per a la fotografia. També a Dolors Saumell, directora de la Biblioteca Pública de Tarragona des de l’any 2010; a la professora de música i didàctica de la música, fundadora del Cor de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Montserrat Rios; a Rosa Ricomà, que ha estat al capdavant del Museu d’Art Modern de Tarragona durant vint anys, del 1996 al 2018 i a Sofia Mata de la Cruz, professora associada a la URV i actualment directora del Museu Diocesà de Tarragona.
El mèrit cívic és per a Meritxell Gispert, qui ha treballat en diferents àmbits del voluntariat ciutadà. Ha estat vinculada molts anys al Club Vaixell i a l’actualitat està fortament vinculada al Consell Municipal de la Cavalcada de Reis, de la qual n’és la presidenta executiva des de l’any 2012.
La resta de quatre guardons s’han decantat cap a quatre homes d’important trajectòria per la història de la ciutat. D’una banda, a Aurelio Tubilla i Peter Martínez se’ls hi atorga el mèrit esportiu. Que son respectivament, entrenador del Tarragona Handbol Club i ex-esportista del Reial Club Nàutic (RCNT) en la modalitat de pilot de motonàutica.  
 
Cristòfol Conesa i Kiko Pérez rebran els diplomes al mèrit cívic de la ciutat. Conesa ha estat un campaner destacat de la Catedral de Tarragona durant mes de trenta anys i Kiko Pérez, l’ànima del carnaval de Tarragona, tant amb les comparses amb les que ha estat implicat com amb la relació amb l’Ajuntament i la ciutat a través de la Comissió Consultiva.  
 Amb aquesta distinció es vol donar visibilitat al treball tan destacat en l’àmbit cultural i cívic de tarragonines i tarragonins, que sovint son a l’ombra i en alguns casos destaquen per col·laboracions altruistes a favor de la ciutat. 
La consellera del PP, Elisa Vedrina, ha tingut unes paraules per als escollits que el plenari ha fet seves.
VEDRINA NOMENAMENTS 20/11/20
L'alcalde, Pau Ricomà, ha destacat que els reconeixements s'estenen a tots els àmbits socioculturals de la ciutat que han vist un impuls creixent o que es mereixen un reconeixement institucional per la tasca duta a terme.