Dow Chemical invertirà més de 30 milions per canviar el sistema operatiu

Publicat dimarts 05 de Desembre de 2017 11:38
  • Tarragona Ràdio

Dow Chemical invertirà més de 30 milions d’euros per canviar el seu sistema operatiu en els propers quatre anys. Serà entre el 2018 i el 2021 i afectarà a 12.000 senyals existents a l’empresa nord-americana amb presència a Tarragona.

Al llarg del 2020 aturarà l’activitat per dur a terme les modificacions pertinents sense que se’n vegi perjudicada la producció. Ho ha destacat el director de comunicació i relacions institucionals de la Dow, Pitu Boronat, entrevistat a l’Espai Q del Matí de Tarragona Ràdio.

Boronat diu que aquest canvi portarà un sistema operatiu de control sobre el cracker d’etilè més modern i innovador que permetrà encarar els reptes de la companyia per als propers anys.

En clau tarragonina la Dow l’activitat al territori però per ara no preveu cap ampliació de les instal·lacions en el seu pla estratègic.

Recentment, la Dow i DuPont s’han unit el que també comporta, a banda d’una organització més gran, una especialització en el sector agrícola.

Pel que fa als reptes de la indústria química Boronat creu que hi ha d’haver un control de l’empremta ecològica, més visibilitat del producte sostenible i més indicadors de progrés que donin sentit a l’activitat química.

Enguany fa mig segle que aquesta empresa va arribar a Tarragona.