Dues tarragonines impulsen una xarxa de voluntaris per cosir mascaretes

Publicat divendres 20 de Març de 2020 16:49
  • Laura Casas

Dues tarragonines han engegat un grup de WhatsApp per cosir mascaretes. L’Olga Vinuesa i la Mònica Pallarès són les impulsores d’aquesta iniciativa solidària que, en molt poques hores, ja ha aconseguit cridar l’interès d’unes 250 persones. Preocupades per la manca de material als hospitals, van contactar primer amb l’Ajuntament, que els va derivar a la Xarxa Santa Tecla. Van parlar amb el responsable de compres, que els va explicar que aquestes mascaretes no podrien ser emprades pels professionals sanitaris, però els van aconsellar sobre el tipus de roba que podrien fer servir. Així, es podran destinar a altres serveis bàsics garantint la protecció de les persones que les emprin. 

L’Olga Vinuesa ha explicat a Tarragona Ràdio que han mirat molt bé el gramatge de la roba per tal que sigui realment segura. En aquest sentit, desaconsella que la gent es fabriqui les seves mascaretes amb la roba que tingui per casa, perquè no tindran un efecte protector. Diu que l’acollida de Mascaretes per Tots ha estat molt bona i que ara toca repartir la feina entre les moltes persones que volen posar-se a cosir per una causa solidària.

Ho faran de manera esglaonada i a poc a poc, tenint en compte les dificultats de la logística. Efectius de Protecció Civil de la ciutat han anat a buscar la roba, que es portarà a un taller per tallar-la abans de repartir-la entre els voluntaris, que podran col·laborar sense sortir de casa. De moment disposen de gent suficient i expliquen que si calen més mans ho faran saber i obriran la crida a nous voluntaris.