Educació ja ha rebut 13.248 sol·licituds de preinscripció per al proper curs escolar a Tarragona

Publicat dilluns 25 de Maig de 2020 17:58
  • Tarragona Ràdio

El Departament d'Educació ha rebut de moment 13.248 sol·licituds de preinscripció al Camp de  Tarragona per als estudis obligatoris de  cara al proper curs escolar 2020-2021. Aquestes dades són provisionals, atès que els centres tenen fins el 5 de juny per seguir introduint les sol·licituds rebudes aquests dies o les que rebran d'alumnes que es preinscriuen fora de termini.

Del total de sol·licituds registrades, la major part s’han fet de forma telemàtica. Als serveis territorials d’Educació de les Terres de l'Ebre s'han registrat 3.262 sol·licituds. A nivell de tot Catalunya, la preinscripció per al curs 2020-2021 n'ha registrat 149.644. Enguany, i com a novetat, tot el procés de preinscripció s’ha pogut dur a terme de forma telemàtica, a causa de les circumstàncies extraordinàries per la covid-19, i ha comptat amb uns dies específics d’atenció presencial per a les famílies que no disposessin de mitjans telemàtics per dur a terme les preinscripcions en línia. Així, s’ha promogut la preinscripció telemàtica a través del portal preinscripcio.gencat.cat.

S’ha eliminat en el procés la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i ha quedat substituïda per utilitzar el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

Aquest dimecres 27 de maig comença la preinscripció per als ensenyaments postobligatoris de batxillerat, fins al 3 de juny. En el cas dels cicles de grau mitjà d’FP i d'arts plàstiques i disseny serà del 2 al 8 de juny; i del 10 al 17 de juny, en el cas dels cicles de grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny.

El 29 de maig es publicarà la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional, i el sorteig del número de desempat tindrà lloc el 9 de juny de 2020, a les 11h. La llista ordenada definitiva es publicarà l’11 de juny de 2020 i després de les assignacions d’ofici es publicarà la llista d'alumnes admesos i la llista d'espera, el 7 de juliol.

Els alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol. En el cas del primer cicle d’educació infantil,  serà entre el 17 i el 23 de juny. Els alumnes de batxillerat podran fer la matrícula del 8 al 14 de juliol –els pendents de l'avaluació de setembre, del 7 al 10 de setembre-.  Els dels cicles de grau mitjà i grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny, entre l’1 i el 7 de setembre.