El 061 Salut Respon triplica la capacitat per atendre consultes telefòniques j

Publicat dimecres 25 de Març de 2020 16:59

El Departament de Salut ha triplicat la capacitat del servei 061 Salut Respon per atendre consultes telefòniques en el marc de la crisi del coronavirus.
Fins al començament de la crisi el servei tenia 130 posicions, cadascuna ocupada per més d'una persona en els diferents torns.
Ara, la xifra arriba a les 342. Aquest mateix dimecres ha entrat en servei una nova sala d'atenció telefònica de més de 500 metres quadrats i amb capacitat per a 200 posicions a l'Espai Bital, a l'Hospitalet de Llobregat. A més, s'han contractat 270 estudiants universitaris de l'àmbit sanitari per atendre el servei. Salut informa que l'objectiu és reduir la saturació del servei per “l'allau” de consultes a l'entorn del coronavirus.
El teléfon atén totes les trucades relacionades amb la pandèmia. Els operadors fan un primer cribratge i les més greus es traslladen a l’equip mèdic del 061.
Per minimitzar la saturació d’entrada del telèfon 061 Salut Respon, també s’han incrementat els canals telefònics, que han passat dels 180 inicials a 420 actualment.
Aquest reforç se suma iniciatives que s’han posat en marxa darrerament com ara l’aplicació StopCovid19Cat, amb la qual es fa seguiment dels pacients que presenten símptomes de la malaltia. Està disponible per iOS i Android.