El 40% de la finca de la Savinosa serà zona verda i al pavelló central hi anirà un hotel

Publicat divendres 08 de Febrer de 2019 13:05
  • Laura Casas
  • Josep Suñé
  • Savinosa

El 40% de la finca de la Savinosa serà zona verda oberta a la ciutadania i al pavelló central hi anirà un hotel. Els edificis existents es conservaran en la seva majoria. Dels 9.000 metres quadrats construïts es podrà passar a un màxim de 24.300. La Savinosa i l’Arrabassada s’uniran mitjançant un passeig marítim i hi haurà un aparcament a tocar de la via del tren. Detalls que s’han donat a conèixer aquest divendres durant l’acte de lliurament del projecte a l’Ajuntament. Durant més de dos anys s’ha estat treballant des de la Diputació, propietària de l’antic preventori. L’acte ha estat encapçalat pel seu president, Josep Poblet, i per l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. El consistori haurà de modificar el Pla d’Ordenació Urbana Municipal per tal de tirar endavant el projecte, ara mateix obert a diferents possibilitats: usos administratius, educatius, sanitaris, esportius, culturals i de lleure, de restauració i hotelers o de caràcter assistencial. El que s’hi acabi ubicant ho haurà de concretar l’Ajuntament.

El mur perimetral es tirarà a terra i el camí de ronda obrirà a la ciutadania. Precisament això és el que ha destacat l’alcalde Ballesteros. Diu que deixarà de ser el mur de la vergonya que ha separat dues platges germanes durant gairebé cinc dècades.

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha destacat els esforços conjunts d’ambdues administracions per trobar una solució per la Savinosa. Poblet parla d’un urbanisme generós que farà que més del 40% de l’espai sigui d’ús lliure.

L’equip guanyador del concurs ha estat el format pels arquitectes Fuses-Viader-Mansilla-Perea, que també han donat explicacions de la proposta que fan per la Savinosa. Jordi Perea i Jordi Mansilla detallen que és un projecte obert que destaca pel manteniment de les edificacions actuals i per interferir poc en la imatge d’aquesta façana litoral.

Segons la proposta dels arquitectes, es protegirà la zona de les savines, el pinar i tot l’alt valor paisatgístic de la finca.