El 84% de pimes i autònoms de la demarcació pateix l’impacte econòmic del coronavirus, segons PIMEC

Publicat dijous 26 de Març de 2020 11:32
  • Tarragona Ràdio

El 84% de les pimes i autònoms de la demarcació pateix l’impacte econòmic negatiu del coronavirus. Així ho constaten dades d'un informe publicat per PIMEC Tarragona que destaca també que un 57,3% de les empreses ha realitzat o té previst fer un expedient de regulació temporal d’ocupació.

L'estudi respon a una enquesta realitzada entre els dies 20 i 23 de març per conèixer l’impacte econòmic que està tenint la crisi del Covid-19 en les pimes i els autònoms.

A Tarragona, un 91,2% de les pimes i autònoms registra contracció en les vendes o anul·lació de reserves. Un 62% pateix escanyament en l’aprovisionament de materials i components, sobretot dels interiors, i un 40,9% manifesta tenir perill de ruptura d’estocs.

L'informe també posa sobre la taula que un 76% de les pimes i autònoms apunta que està experimentant tensions de tresoreria i un 33,9% registra un augment de baixes laborals.
Un 49,1% ha implementat mesures de teletreball i un 46,8% ha modificat els torns de treball o de vacances. Un 61,4% de les pimes i autònoms de la demarcació afirma que ha tancat algun establiment.