Autor: Josep Martí

Autor: Josep Martí

El Barça s'enfrontarà al Nàstic al partit solidari pels aiguats el 26 de març al Nou Estadi

Publicat dimarts 10 de Març de 2020 12:15
  • Nàstic
  • J.A.López / TarragonaDigital

El Nàstic i el Barça tenen previst enfrontar-se el 26 de març al Nou Estadi amb l’objectiu de recollir diners per la riuada de Montblanc i el temporal Glòria a les Terres de l’Ebre. El coronavirus podria postposar-ho tot

Els primers equips del Gimnàstic de Tarragona i del FC Barcelona tenen previst veure's les cares en un partit de caràcter solidari el pròxim 26 de març a les instal·lacions del Nou Estadi. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, s'ha treballat per a que ambdós conjunts es trobin per disputar un encontre amistós amb l’objectiu de recollir fons després de dos desastres naturals que han sacsejat la província de Tarragona els darrers mesos: la riuada del passat mes d’octubre que va afectar diversos punts de les comarques de Tarragona amb especial importància al Baix Camp i a la Conca de Barberà i el desastrós pas del temporal Glòria per les Terres de l’Ebre durant el mes de gener. Aquesta és la intenció però l'actualitat mana i l'avanç del coronavirus podria postposar-ho tot.


Unió de compromisos solidaris

Aquest Nàstic-Barça és el resultat de diverses reunions i negociacions per realitzar l’esdeveniment més efectiu possible a l’hora de recaptar diners que ajudin els territoris afectats. En un principi, el FC Barcelona va acceptar la petició del CD La Cava de disputar un matx a les Terres de l’Ebre de la mateixa manera que van fer els culers a mitjans de novembre a Cartagena per donar un cop de mà a les regions afectades pel pas de la DANA durant el setembre. Davant l’absència d’una instal·lació prou gran per acollir el màxim nombre d’espectadors possible, el Nàstic va oferir el Nou Estadi per ser la seu d’aquest partit i poder recollir els màxims diners possibles.


A aquesta situació cal afegir un acord assolit pel club tarragoní que es comprometia a disputar un amistós entre la Selecció Catalana UEFA i el primer equip del Nàstic a Montblanc el 26 de març amb l’objectiu de donar un cop de mà a les localitats afectades per les riuades de l’octubre. Fruit de l'encreuament de les intencions solidàries i amb l’objectiu de ser el més productius possible, s’ha decidit disputar un partit amistós entre el primer equip del Nàstic i el primer equip del Barça al Nou Estadi amb la intenció de donar un cop de mà a les dues causes. La trobada està liderada per l’organització del Barça, mentre que el conjunt grana posat totes les facilitats que tenia a l’abast.

La data escollida és el dijous 26 de març, moment del calendari dedicat a les seleccions. Això provoca que el primer equip blaugrana no tingui cap compromís de Primera Divisió ni de Champions League tot i que, de retruc, deixaria sense la presència de les grans estrelles blaugrana a Tarragona. Per exemple, la selecció argentina que lidera Leo Messi juga aquell dia contra l'Equador la primera jornada de la fase de grups de les eliminatòries prèvies al Mundial de Qatar del 2022. Pel que fa a la selecció espanyola, també jugarà el dijous 26 contra Alemanya.


A l’espera del coronavirus

La intenció a l’hora de celebrar aquest partit és la millor possible però tot queda pendent de saber quina és l’avanç del coronavirus i quines mesures es prenen des del govern català i espanyol. Actualment Catalunya es troba en una fase de contenció del virus i la Generalitat s’està preparant per si arriben mesures més estrictes. En el cas que l’evolució del Covid19 a casa nostra vagi a més de forma contundent, el duel podria quedar postposat a una nova data. Si no hi ha canvis de darrera hora, fet que no es pot descartar pel coronavirus, es preveu que aquest dimecres es faci l’anunci oficial del duel.