El baríton Àngel Òdena marxarà a Finlàndia el proper gener

Publicat dimecres 12 de Agost de 2020 13:06
  • Cultura
  • Tarragona Ràdio

Àngel Òdena marxarà a Finlàndia a partir del gener de l’any vinent durant 7 mesos.
Juntament amb el tenor Eduardo Aladrén, encetaran la temporada de l’Òpera Nacional de Finlàndia, amb seu a Hèlsinki. Ho faran amb les peçes, La Cavalleria rusticana i Pagliacci.
El baríton tarragoní ha patit la cancel·lació de diferents projectes a causa de la crisi sanitària.

La cultura ha estat la gran damnificada durant la pandèmia, la qual ha fet que molts projectes no hagin tirat endavant. Els que es dediquen a aquest sector han vist com s’han anat aplaçant produccions sense possibilitat a desenvolupar-se econòmicament.

Òdena havia d’inaugurar juntament amb Ainhoa Arteta el Festival Puccini que s’havia de celebrar aquest juliol i agost, però es va cancel·lar. També havia la possibilitat de cantar a Tarragona, però ha explicat que si no hi ha un gran pressupost darrere o la possibilitat d’omplir tot l’aforament, no és rendible.

El cantant ha reivindicat en una entrevista a Tarragona Ràdio la contradicció que les terrasses estiguin obertes i que alguns teatres no tinguin la mateixa sort tot i treballar en les mesures de seguretat.

Aquest dissabte el baríton tornarà a pujar als escenaris al Castellvell Music Fest. Ho farà amb la soprano Ximena Arguto i el pianista Alan Branch. Posteriorment es mantindrà a l’expectativa de com acabarà l’any, però amb la mirada posada en els 7 mesos que portarà la seva veu a Helsinki.