Autor: Lloc web tarracofestes

Autor: Lloc web tarracofestes

El barri de la Verge del Carme i l'Albada celebren festes aquest cap de setmana

Publicat divendres 19 de Juliol de 2019 09:36
  • Tarragona Ràdio
  • festes

Segueixen les festes a la ciutat, aquest cap de setmana li toca al barri de la Verge del Carme. Unes festes que inclouran actes per a tothom, tant grans com petits, on no pot faltar la processó amb la presència del Lleó i Lleonet de Tarragona, elements del seguici que són portats pels veïns del barri.

La programació començarà aquest divendres a la tarda amb un concurs de dibuix i continuarà amb el pregó de les festes, a les 19h, a càrrec de l’alcalde Pau Ricomà, que es realitzarà a la sala d’actes de la Casa del Mar. També es retrà homenatge a la parella fidel del barri, enguany al Joan i la Rafaela, que fa més de 45 anys que hi viuen. El president dels veïns, Marià Comes, recorda que fa 33 anys que mantenen les tradicions, sense oblidar el passat mariner.

Dissabte estarà ple d’activitats durant tot el dia, començant amb un esmorzar popular a les nou del matí. Festa de l’aigua, atraccions de fira, sopar popular i revetlla a la nit seran algunes de les moltes propostes del segon dia de festes. No faltarà la xocolatada o l’exhibició de taekwondo.

Per acabar, diumenge a les 11 del matí començarà la cercavila pels carrers del barri, que donarà pas a la Santa Missa Cantada a càrrec del cor filipí de la Parròquia de Santa Clara. La processó continuarà pel barri a la una, amb la participació dels Lleons Gran i Petit i els capgrossos. El diputat del PSC al Congrés, Joan Ruiz, en serà l’abanderat. A la nit, les festes clouran amb unes havaneres.

 

D'altra banda, els barris de la ciutat segueixen de celebracions. Aquest cap de setmana toca a l’Albada, on s’ofereix un programa ple d’activitats i sopars per mantenir la festa durant tot el dia.

Unes celebracions que comencen divendres al matí amb diversos jocs infantils i acaben diumenge a la nit, amb la tradicional animació de SalSitxto. La tresorera de l’Associació de Veïns de l’Albada, Tina Veiga, ha explicat en una entrevista a Tarragona Ràdio que han aconseguit organitzar unes festes molt completes, plena d’activitats i d’àpats perquè la gent pugui gaudir sense preocupar-se de marxar a casa.

Divendres a dos quarts de deu de la nit se celebrarà el pregó de les festes, a càrrec del conegut veí del barri Ángel Moreno. Posteriorment s’organitza el primer sopar de germanor, un fideuà a 5 euros que s’amenitzarà amb un monòleg a càrrec de David Sas.

Pel que fa a dissabte les activitats comencen d’hora amb la trobada de xapes de cava i amb la ruta en bicicleta que se celebra a les deu del matí. Al migdia xistorrada popular i el dia clourà amb la revetlla a càrrec de l’Orquesta Júpiter i Grupo Círculos.

Diumenge i últim dia comença amb competició. A les 12 del migdia concurs de truites on tothom qui vulgui pot participar. Al migdia paella popular a 5 euros que donarà pas a una tarda plena d’activitats esportives i balls. Finalment les festes clouran amb la tradicional animació de SalSixto.