El bus d’estiu d’Òmnium Cultural ha fet parada a Tarragona

Publicat dimarts 20 de Agost de 2019 12:43
  • Òmnium Cultural
  • Marta Madorran
  • Tarragona Ràdio

Es tracta d’un autobús reivindicatiu que recorre des de juliol els municipis més turístics d’arreu de Catalunya. Des de l’entitat expressen que l’objectiu és 'denunciar la regressió democràtica que es viu a l’Estat espanyol i refermar el compromís de l’entitat en la defensa i exercici dels drets fonamentals'. La iniciativa busca arribar als turistes de diferents punts de l’estat espanyol i internacionals que visitin Catalunya durant el mes d’agost.

El vehicle porta les inscripcions "Ho tornarem a fer" en català i castellà i també una inscripció en anglès que reclama la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. A l’interior, els visitants hi poden trobar una exposició amb material del judici de l’1-O i l’al·legat de Jordi Cuixart.

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha explicat que la rebuda de la campanya, tant de turistes estrangers com de la resta de l’Estat espanyol, és molt positiva.

Mauri ha destacat que amb la campanya han arribat a més de 50.000 persones estrangeres i que unes 30.000 han signat un manifest en suport dels presos.

Aquest cap de setmana el bus arribarà a les Terres de l’Ebre per acabar el seu trajecte. La campanya finalitzarà havent recorregut una trentena de municipis turístics catalans.

Crítiques a Pedro Sánchez 

El vicepresident d’Òmnium ha destacat que una sentència del judici que no sigui absolutòria serà una gran injustícia i que caldrà mobilitzar-se. Mauri insta a Pedro Sánchez a què es reuneixi amb l’entitat, davant la negativa que han rebut durant els últims mesos. Sánchez és, segons Mauri, un president que no respon a les seves peticions de trobada ni a la crisi humanitària que s’està vivint al mediterrani.