El carrer Ramon i Cajal estrena 126 punts de llum amb tecnologia led

Publicat dijous 09 de Agost de 2018 09:50
  • Tarragona Ràdio

L’Ajuntament de Tarragona ja ha enllestit el canvi de 285 fanals del centre de la ciutat. Unes tasques que formen part del Projecte de Millora de l’Enllumenat Públic. Els carrers Francesc Bastos, Ramon i Cajal, del Mar, Vapor fins a la Plaça dels Infants, Castellarnau i Mallorca van ser els primers que van substituir les seves làmpades per lluminàries amb tecnologia led. En concret, la nova il·luminació de Ramon i Cajal, el més extens de tots els carrers que ha renovat la seva il·luminació, consisteix en 126 punts de llum a dues alçades, uns a 8 metres i uns altres a 4.

Els antics fanals presentaven problemes d’oxidació provocats, en la majoria dels casos, pels orins dels gossos i també per la pluja. La nova il·luminació, en canvi, està dotada de tecnologia led i compta amb un reforç a la base del fanal per precisament evitar oxidacions i així aconseguir que tinguin una durada més llarga.

El conseller d’Espais Públics, José Luis Martín, explica que amb aquesta inversió es millora la il·luminació de la ciutat, dotant de més seguretat les estructures lumíniques, malmeses pels orins de gossos. Destaca que així s’aconseguirà un estalvi energètic del 70% respecte al sistema que hi havia fins ara.

La conselleria d’Espais Públics també va substituir les 217 làmpades de vapor de mercuri de Cala Romana.