El carril bici entre els campus universitaris i la plaça Imperial Tarraco, al 2020

Publicat dimarts 19 de Novembre de 2019 11:45
  • Laura Casas

L’esperat carril bici entre el campus Sescelades, el Catalunya i la plaça Imperial Tarraco començarà a prendre forma a partir de l’any vinent. L’equip de govern preveu iniciar els treballs durant el 2020 i que acabin dins del mateix any o ja a primers del següent. Reserva una partida de 550.000 euros per executar el primer fil de l’anomenat carril educatiu en una de les apostes clares per una mobilitat més sostenible a Tarragona. Anirà de les instal·lacions universitàries de Sant Pere i Sant Pau fins al campus Catalunya, passant pels Quatre Garrofers per acabar a la Imperial.

El següent pas serà enllaçar aquest nou carril, que segregarà l’espai de circulació dels patinets, amb el que ja hi ha a Ponent. Mentrestant, el govern municipal manté les negociacions amb l’Estat pel traspàs de carreteres. Una de les condicions que posa sobre la taula per assumir aquestes vies és el carril bici a l’àrea de Llevant.

Tot plegat ho ha avançat el portaveu municipal, Xavier Puig, a l’entrevista mensual a Tarragona Ràdio. El també portaveu d’ERC a l’Ajuntament ha manifestat que la mobilitat sostenible és una clara aposta del nou executiu de Ricomà. La implementació d’aquest carril bici era una antiga aspiració de la ciutat, també en temps del PSC al govern municipal.