El CBT tindrà plaça a la LEB Plata, però no farà cap 'barbaritat econòmica'

Publicat dilluns 22 de Juny de 2020 19:07
  • Joan Mercadé

La Federació Espanyola de Bàsquet ha fet oficial que el Club Bàsquet Tarragona tindrà una plaça a la LEB Plata de la temporada 2020-21. El club tarragoní ha aconseguit l'ascens per mèrits esportius, ja que abans de la pandèmia de la COVID-19 el club entrenat per Berni Àlvarez estava primer de la Conferència C.

El president del CBT, Jacint Rodríguez, s'ha mostrat content davant l'oficialitat del mèrit atorgat. Tot i això, ha deixat clar en declaracions a Tarragona Ràdio que volen tocar de peus a terra. Volen fer bé les coses, sense cometre errors del passat. "Si els suports necessaris no acaben arribant, val més quedar-se a EBA. Allà hem pogut competir molt bé i val més no fer barbaritats econòmiques", ha afirmat Jacint Rodríguez.

Els suports econòmics és el mal de cap que ha d'afrontar la Junta Directiva per prendre la decisió, la qual s'ha de comunicar a la Federació abans de 30 de juny. Aquesta és la data límit que té la direcció del CBT per decidir si continuen a EBA o, amb el suport econòmic necessari, poden acceptar la plaça de LEB Plata.

Les ajudes econòmiques han de venir de quatre branques. La primera és de l'Administració Pública; la segona dels patrocinis de les empreses privades, que són cabdals per la subsistència del CBT. Les altres dues fons de finançament han de venir dels socis i de l'afluència de públic al Pavelló del Serrallo, un fet incert davant la prohibició de públic a esdeveniments esportius. 

La Junta encara no té una data per reunir-se, ja que dia a dia es van modificant les situacions i els agradaria prendre una decisió "amb criteri". El que sí que es té clar des del club és que la decisió s'ha de prendre abans del 30 de juny i que aquesta no ha de suposar una barbaritat econòmica pel Club.