El certamen literari 'Las historias de la Unió' va rebre 400 contes escrits per gent de Sant Pere i Sant Pau

Publicat dimarts 19 de Gener de 2021 14:03
  • Joan Mercadé

L’Associació de Veïns de La Unió del barri de Sant Pere i Sant Pau celebra la gran acceptació que ha tingut el primer certamen literari de contes curts, anomenat 'Las historias de la Unió'. En ell han participat habitants de totes les edats del barri. S’han presentat 400 escrits en un primer moment, però només van passar el tall d’una primera lectura la meitat. En total, s’han repartit vint-i-quatre premis en vuit categories, les quals s’han determinat per l’edat dels participants.

El president de l’Associació de Veïns Gabriel Muniesa ha passat pel ‘Mig Matí de Tarragona Ràdio per comentar les sensacions davant la primera edició del concurs. Comenta estar molt satisfet amb la rebuda. Per aquest motiu, no amaga que de cara a aquest any volen obrir les inscripcions per gent de tota la ciutat.

Pel 2021 començaran abans amb les inscripcions, les quals es podran fer des del mes de setembre.

La temàtica de l’escrit literari és lliure. En aquesta primera edició, Muniesa comenta que s’han vist novel·les de terror, contes infantils i textos filosòfics i reflexius.

La intenció que tenen els organitzadors del certamen és fer un llibre on es recullin tots els escrits i poder-lo distribuir per la festivitat de Sant Jordi. Muniesa comenta que la idea és que sigui gratuït, i si no ho aconsegueixen, que tingui un preu simbòlic.