El Club 3X3 Tarraco arrencarà a finals de juliol amb la mirada posada en fer una lliga amateur pionera a Tarragona

Publicat dilluns 13 de Juliol de 2020 18:40
  • Joan Andreu Pérez
  • Joan Mercadé


El Club 3x3 Tarraco té l'esperança de poder arrencar a finals de juliol amb tres branques ben delimitades. La més important d'elles és la creació d'una lliga interna amateur a la ciutat de Tarragona que no necessita aval federatiu i que servirà per apropar el bàsquet 3x3. Estarà adreçada, principalment, per gent adulta que no es dedica al bàsquet i inclusiva a tots els nivells. Serà pionera en aquesta modalitat i prendrà com a exemple altres lligues del mateix format, com la City League del bàsquet 5x5.


El president del Club 3x3 Tàrraco, Eloi Galofré, ha destacat que la intenció era presentar el club abans de l’estiu i poder començar la temporada durant aquesta època. Totes les gestions administratives ja estaven fetes, però la pandèmia ha fet que tot
s’endarrerís fins a finals de juliol, quan esperen presentar el club formalment.

Des del club es treballa amb tres branques ben delimitades. La primera és la més competitiva, amb equips masculí i femení de sènior pro. De fet, el masculí ja va poder competir oficialment al desembre a Banyoles. La segona és una acadèmia pels nens entre 12 i 18 anys que vol apropar als més joves la modalitat de 3x3. La tercera és la creació d’una lliga amateur adreçada a l’oci de la gent que vulgui jugar per afició. No necessitarà aval federatiu i agafarà com a referència una lliga que es fa en el bàsquet 5x5.

Des del club volen aprofitar que el 3x3 serà esport olímpic per enganxar a la ciutat de Tarragona. De cara a l’any vinent volen fer que la lliga interna sigui anual i estigui consolidada, i acabar de tancar més patrocinis per poder garantir la vida del club.