El COAC defensa el projecte de la Savinosa aprovat per la Diputació i demana que no es torni a aturar

Publicat divendres 07 de Febrer de 2020 11:08
  • Laura Casas
  • savinosa

Els arquitectes tarragonins defensen el projecte de la Savinosa aprovat per la Diputació i demanen que no es torni a aturar. El COAC va participar activament en el concurs d’idees que es va convocar per redactar una proposta d’intervenció a l’antic preventori. Ara fa just un any, el 8 de febrer del 2019, l’ens supramunicipal, llavors presidit per Josep Poblet, va ratificar i lliurar a l’alcalde Ballesteros el document tècnic amb la proposta guanyadora. Actualment, el govern municipal de republicans i comuns l’estudia amb la voluntat d’incorporar canvis que en millorin aspectes com el respecte del valor paisatgístic i de l’entorn, previ a una necessària modificació del POUM.

En declaracions a Tarragona Ràdio, el president de la demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Joan Tous, ha defensat la proposta resultant del concurs d’idees. Diu que és raonada, equilibrada i possible, i que la preservació de l’entorn natural queda garantida. Espera que el procés de reflexió de l’actual govern municipal aporti millores i que no suposi un fre a una actuació que troba molt encertada.

El president dels arquitectes tarragonins ha defensat el procés que va seguir el concurs d’idees per la seva rigorositat i transparència. Recorda que la proposta resultant obre un marc ampli de possibilitats per a la transformació urbanística de la finca, potenciant el valor natural. Segons el document tècnic lliurat a l’Ajuntament, més del 40% del terreny seran noves zones verdes de titularitat pública, obertes a la ciutadania. També contempla l’habilitació d'un pas públic pel front marítim al llarg de la finca per a la creació d’un passeig costaner entre l’Arrabassada i la Savinosa.