El concert dels Izal servirà per celebrar els 50 anys dels Xiquets de Tarragona aquest dissabte de festes

Publicat dissabte 19 de Setembre de 2020 09:55
  • Miguel González
  • Santa Tecla

La musica dels Izal sonarà aquest dissabte al Teatre Auditori del Camp de Mart en un concert per celebrar els 50 anys dels Xiquets de Tarragona amb entrades exhaurides.
El grup de pop-rock i indie-rock originari de Madrid i encapçalat pel vocalista Mikel Izal posarà la música a l'eix central de la celebració de les cinc dècades dels matalassers en una actuació a partir de les deu de la nit.

L'altra cita musical destacada del dissabte al vespre, ben diferent, situa al públic a
la Catedral de Tarragona. A dos quarts d'onze, la Cobla de Ministrers del Consell Municipal oferirà un concert amb peces que han acompanyat musicalment els moments més importants de la ciutat durant els darrers segles. Roser olivé és la presidenta de l’associació Zona Gralla.

També continuen les activitats als jardins de Saavedra amb el projecte de La Terrasseta, que aquest dissabte acollirà a partir de les sis de la tarda l'espectacle de clown amb Betu el pallasso o el concert de Joan garriga. La pel·lícula escollida per aquest dissabte és La historia interminable, del 1984 que es projectarà en versió original. Els més menuts podran gaudir, a les onze del matí i al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau de les aventures de la Bababoom, un espectacle familiar que adapta text i format per a persones amb discapacitats auditives.

A la tarda, a dos quarts de set i al Fòrum de la Colònia, el col·lectiu Tecletes Mares de Tarragona oferiran un Contacontes amb els Vivim del Cuentu.

El concert familiar el protagonitzarà Lluís Gavaldà en format acústic. El líder d'Els Pets, acompanyat del mestre Joan Pau Chaves, ha ideat un repertori que el mateix públic escollirà a partir d'un joc. Les entrades costen 5€ i es poden comprar a entradium.com.

La píndola gastronòmica del dissabte la posarà la Pastisseria Conde
amb el repartiment del Goig de Santa Tecla, un bescuit de xocolata amb toc de Chartreuse creat per les festes. Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau són aquest dissabtes els barris escollits pels quals passarà el Traditrenet amb la música dels Grallers La Virolla i Sonagralla.

Enguany, a causa de la pandèmia, alguns dels actes s'ofereixen en format virtual. És el cas de La Cucafera Baixa, que es podrà veure en línia amb un especial a partir de les deu del vespre per repassar l'origen de l'acte i l'experiència dels nens i nenes que han participat en les set edicions de la representació de la llegenda.

Es podrà veure a www.cucaferatgn.blogspot.com i al Facebook @cucaferadetarragona.
Les visites guiades continuen obertes als escenaris del setge de 1811, a la Catedral, a la Casa de la Festa o als espais més destacats de la Tarragona romana per a la canalla, a càrrec de les diverses empreses especialitzades de la ciutat.