El Concurs de Castells arribarà a la TAP el primer cap de setmana d’octubre amb novetats per millorar la seguretat

Publicat dimarts 12 de Juny de 2018 12:57
  • castells
  • Laura Casas
  • Concurs de Castells 2016

El Concurs de Castells arribarà a la TAP el primer cap de setmana d’octubre amb algunes novetats per millorar la seguretat de participants i públic. Un total de 42 colles prendran part al certamen, que tornarà a tenir una primera cita a Torredembarra, el diumenge 30 de setembre, amb 12 colles. Els dies 6 i 7 serà el torn de les 18 i 12 agrupacions immediatament millor classificades al Rànquing Estrella, que es tancarà el 31 d’agost. Els canvis més significatius vindran d’una modificació de la normativa. Així, es penalitzaran els esfondraments, mentre que s’elimina la que hi havia pels peus desmuntats. També s’incorporen estructures inèdites al sistema de valoració com són el 9 de 9 amb folre, el 2 de 10 amb folre, manilles i puntals, i el 4 de 10 sense manilles. Una altra de les novetats passa per donar més valor als castells descarregats.

El director del Concurs, Xavi Gonzàlez, destaca l’aposta per la seguretat dels castells i també dels espectadors. Avança que han encarregat un estudi de la mobilitat a l’interior i exterior de la TAP. 

Després de les xifres de rècord de l’edició de 2016, amb prop de 25.000 persones de públic, castellers i personal de servei, o més de 400 periodistes acreditats de 125 mitjans diferents, s’espera una consolidació tenint en compte el creixement experimentat. Begoña Floria és la consellera de Cultura.

Enguany no es convidaran colles de fora com va passar amb els Xiquets de Hangzhou. Ja s’ha activat la campanya #sensacióconcurs per fer-ne promoció. Al juliol es posaran a la venda les aproximadament 6.000 entrades per assistir al certamen.