Paula Varas i Daniela Echavarría.

Paula Varas i Daniela Echavarría.

Daniela Echavarría
Cònsol General de Colòmbia

El Consolat de Colòmbia visita Tarragona per atendre tràmits i consultes dels residents a la ciutat

Publicat dilluns 11 de Novembre de 2019 19:29
  • Tere Ortega


Paula Varas
Consellera de Nova Ciutadania

Desenes de ciutadans colombians residents a Tarragona han visitat aquest dilluns el Consolat Mòbil que s’ha instal·lat al recinte firal del Palau de Congressos per fer tràmits o atendre dubtes i consultes.

Tres vegades l’any, aquest autocar oficial visita la ciutat per resoldre tota mena de temes burocràtics que s’han de fer amb el consolat.

D’aquesta manera s’evita que els interessats s’hagin de desplaçar a Barcelona per a solucionar qüestions documentals. Obtenció del passaport i de la cèdula de ciutadania o el registre dels fills amb la doble nacionalitat són els principals tràmits que s’atenen.

Un altre tema recorrent és el de la doble nacionalitat o el de la pensió després de l’acord entre el govern espanyol i colombià. La Cònsol General de Colòmbia, Daniela Echavarría, ha explicat a Tarragona Ràdio, que l’objectiu és apropar el servei del consolat als ciutadans.

La Consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas, ha presentat a l’equip del consolat colombià l’àrea municipal de nova creació a Tarragona que treballa per a promoure la inclusió de les persones d'origen estranger en la vida social i participativa de la ciutat. La presentació s'ha fet en el marc del Pla Local de Nova Ciutadania. Varas s'ha interessat en les propostes i idees que puguin millorar Tarragona des de la diversitat cultural. El Consolat Mòbil farà estada aquest dimarts a Saragossa.