El dia mundial de la diabetis se celebra a Tarragona incidint en la prevenció en les dones

Publicat dimarts 14 de Novembre de 2017 12:19
  • Miguel González

La prevenció de la diabetis en les dones centra enguany el dia mundial de la malaltia, que se celebra aquest 14 de novembre. Des de les associacions d'afectats s'incideix en la importància de planificar bé la gestació per reduir els riscos. Asseguren que per poder garantir un embaràs saludable cal detectar la diabetis gestacional i aplicar correctament les mesures d'autocura amb un tractament oportú. Es calcula que a Catalunya hi ha 600.000 persones afectades amb les diferents tipologies de diabetis  i que
el 8,1% dels malalts tenen més de 15 anys. Amb tot, lamenten que molta gent ni tan sols sap que té la malaltia.
Coincidint amb la celebració del dia mundial, l’Associació de Diabetis de les comarques de Tarragona ha instal·lat al tram superior de la Rambla Nova un punt informatiu on  la gent que s'hi acosti pot fer consultes o sotmetre's a controls de glucèmia per conèixer el nivell de sucre en sang amb una petita punxada al dit. La secretària de l'entitat, Caterina Tomàs, ha fet una crida als afectats per tal que no amaguin la seva malaltia i facin pedagogia a la ciutadania sobre com hauria d'actuar davant d'una baixada o pujada de sucre.
Tomàs destaca que un dels reptes de l'entitat, amb més de 50 anys de vida, és ara reactivar el Grup de Joves per captar més socis i generar noves activitats.
A partir de les sis de la tarda d'aquest dimarts, la façana del Palau Municipal s’il·luminarà de blau, el color de la campanya del Dia Mundial de la Diabetis.
Diumenge es farà la ja consolidada Caminada Popular que enguany arriba a la seva catorzena edició. La sortida serà des del Port Esportiu i es recorreran poc més de 8 quilòmetres per acabar amb un dinar de germanor.