El director de cinema Jesús Monllaó demana que es destinin més ajudes a la indústria del cinema

Publicat dijous 10 de Agost de 2017 12:51
  • Cinema
  • Marta Torrens

El director de cinema tarragoní, Jesús Monllaó, lamenta que la indústria cinematogràfica no disposa de suficients ajudes econòmiques i, per aquest motiu, tirar endavant nous projectes audiovisuals és un repte. Monllaó fa anys que té un projecte a la butxaca: l’adaptació cinematogràfica del llibre ‘The analyst’. Fa anys que en van comprar els drets i, des d’un punt de vista creatiu, està acabada però no disposa dels recursos econòmics suficients per desenvolupar-lo.

El director tarragoní lamenta la poca ajuda financera que el Govern espanyol destina a la indústria cinematogràfica i creu que d’aquí poc ‘fer cinema serà de rics’.

D’aquesta manera, Monllaó creu que els perjudicats seran ‘una futura generació de ciutadans que estaran educats amb el cinema de Hollywood’ i reivindica la necessitat d’existència de pel·lícules més enllà d’aquesta indústria.

D’altra banda, afirma que Tarragona és un gran plató cinematogràfic però ‘els rodatges d’un dia no són els que fan indústria’, creu que el que necessita la ciutat és que vinguin grans pel·lícules que requereixin setmanes de rodatge, on les arques polítiques hi inverteixin una gran quantitat de diners.

Jesús Monllaó va dirigir ‘Fill de Caín’ l’any 2013, un thriller psicològic que va ser una de les pel·lícules espanyoles més reconegudes d’aquell any.