El Dr.Von Pumpe amenaça amb fer esclatar els museus i equipaments culturals de la ciutat

Publicat dijous 05 de Setembre de 2019 12:46
  • Laura Casas
  • Josep Suñé

El patrimoni museístic de la ciutat està amenaçat per un geni criminal que ha instal·lat bombes als principals recintes culturals. Els explosius estan programats per esclatar el 13 d’octubre pels volts del migdia però la ciutadania té la oportunitat d’actuar per evitar la catàstrofe. És el repte que proposa l’activitat Misteri als Museus, emmarcada per segon cop en les Jornades Europees de Patrimoni.

La iniciativa consisteix en resoldre els diferents enigmes plantejats pel malèfic Dr. Von Pumpe i que es troben als museus i equipaments culturals de la ciutat. En aquesta edició hi participa el Nacional Arqueològic de Tarragona, el d’Història, el del Port, el Diocesà, el d’Art Modern, el Bíblic, el Centre d’Art Tarragona i el CaixaFòrum. Auriga Serveis Culturals s’encarrega de desenvolupar i coordinar l’activitat. Jordi Salvadó n’és el seu responsable.

La responsable del Museu del Port, Mercè Toldrà, explica que és una bona manera d’arribar a un nou perfil de públic.

La resolució dels enigmes es durà a terme del 4 al 12 d’octubre als diferents centres museístics i sales d’exposicions participants. Es poden visitar els centres en l’ordre que es desitgi dins dels horaris de cada institució.

El dia 13 està reservat a la resolució de l’enigma final. Aquesta última prova es realitzarà a la Casa Canals, seu del Museu d’Història de Tarragona a les 12h. Un cop finalitzada es procedirà a l’entrega de recompenses. Per participar és imprescindible fer la inscripció. Els grups poden estar formats per un màxim de 6 persones.