El FITT tornarà després de Sant Joan fent-se fort al panorama cultural català

Publicat dilluns 13 de Maig de 2019 12:35
  • Laura Casas
  • FITT

El Festival Internacional de Teatre de Tarragona torna després de Sant Joan ampliant espais i fent-se cada cop més lloc al panorama cultural català. El FITT 2019 tindrà lloc del 25 al 29 de juny. Durant aquests cinc dies, la ciutat esdevindrà referent en aquesta disciplina, gràcies a la presència d’espectacles i companyies que portaran apostes molt atractives. És la sisena edició d’un Festival de Noves Dramatúrgies que segueix el seu camí de la mà de la Sala Trono-Armanyà. Durant el certamen, hi haurà una desena de creacions teatrals, sis de les quals van a concurs. Hi haurà participació d’artistes de fins a 8 nacionalitats diferents. Enguany, el Palau Firal i CaixaForum Tarragona s’estrenen acollint algunes de les activitats.

El director del FITT, Joan Negrié, diu que tot l’equip ha fet un gran esforç per tancar una programació de qualitat amb el repte de consolidar un públic que, any rere any, ha anat a l’alça.

Propostes que arribaran des de Barcelona, França, Madrid, Nova York o Israel. La majoria de les activitats tindran lloc al Teatre Metropol però també hi haurà espectacles al Magatzem, al Palau Firal o a la capçalera del Circ. La tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, destaca que el FITT és molt més que un festival perquè permet gaudir d’una experiència única.

Les entrades es posen a la venda aquest divendres, també amb la possibilitat d’adquirir abonaments. El FITT 2019 estarà dedicat al periodista i activista cultural Xavi Zaragoza, mort aquest cap de setmana als 34 anys. Estava molt vinculat a la Trono, on fa desenvolupar funcions de premsa.