El futur de sis jugadors del Nàstic, en l'aire segons el seu paper en la primera volta

Publicat dimecres 27 de Desembre de 2017 11:18
  • Nàstic
  • EsportsdelCamp.cat/Tarragona Ràdio

Fins a sis jugadors del Nàstic poden veure complicat el seu futur a Tarragona després del poc o nul protagonisme en els primers quatre mesos i mig de competició

 

«Si entren quatre o cinc jugadors han de sortir quatre, cinc o sis. No podem tenir tantes fitxes. Els jugadors que no juguen, difícilment podran fer-ho en un futur». Així de contundent es mostrava Josep Maria Andreu, president del Nàstic, després de la derrota contra el Huesca al Nou Estadi. Davant el mogut mercat de fitxatges que s'aproxima a la Budallera, on com a mínim es faran quatre o cinc incorporacions, obliga a la direcció esportiva a donar sortida a diferents integrants d'una plantilla que té totes les fitxes ocupades per a jugadors de camp (queda disponible el dorsal 13 però està destinat a porters).

Després de dinou encontres de lliga, fregant l'equador del campionat, els registres acumulats posen sobre la taula els noms dels principals candidats a abandonar la disciplina grana rescindint el contracte o acceptant una cessió per tornar a Tarragona la temporada pròxima i intentar guanyar-se un lloc com ha fet recentment Otar Kakabadze. Dels 27 jugadors que formen part habitualment del primer equip, sis tenen totes les opcions de buscar i trobar una sortida.

 

Carlos Blanco (contracte fins al juny del 2019 amb un any opcional)
El jove central barceloní no és convocat en un partit de lliga des de la jornada vuit, quan el Nàstic va rebre al Nou Estadi el Granada. Blanco ja no va viatjar a Còrdova el cap de setmana següent i no ha tornat a ser convocat per un partit de lliga. Sí que ho ha fet per jugar sortint des de la banqueta en el partit a Vilafranca, corresponent a la Copa Catalunya, arribant a ser titular en la següent eliminatòria al camp del Cornellà. 337 minuts a la lliga, coincidint amb l'arribada de Rodri i les lesions de Perone i Suzuki, queden massa lluny per un jugador que vol seguir creixent sense estancar-se. És més, un jove jugador de la Pobla com Iván de Nova l'ha passat per davant, sent aquest convocat en els dos darrers partits de lliga per davant de l'exjugador de la Juventus i Barça.

 

Juan Muñiz (contracte fins al juny del 2018)

El tercer capità de la plantilla és un dels noms amb més pes que ocupen la posició de sortida. Només titular en la primera jornada de lliga contra l'Almeria, l'asturià s'ha vist relegat a jugar la Copa del Rei i la Copa Catalunya, acumulant només 241 minuts a la lliga (61 de titular i 180 sortint des de la banqueta). A més, l'exjugador de l'Sporting ha quedat fora de la convocatòria en els dos últims partits, precisament quan calia més presència al centre del camp.

 

Zahibo (contracte fins al juny del 2019)
El migcampista marsellès no és el primer cop que es troba en la travessa com a opció per a sortir del Nàstic. La temporada passada, amb Juan Merino, hi va ser però finalment es va convertir en un recurs més a les ordres del tècnic gadità. Aquesta temporada ha disputat cinc partits (quatre de titular i un sortint des de la banqueta), acumulant només 333 minuts de joc. Fora de la convocatòria davant el Sevilla Atlético i la Cultural Leonesa, el francès va tornar a la banqueta contra el Huesca sense arribar a disputar cap minut.

 

Sandro Toscano (contracte fins al juny del 2019 amb dos anys opcionals)
El cas de Toscano és el més contundent. L'italià amb arrels tarragonines és l'únic jugador del primer equip que no ha gaudit de cap minuts a la lliga, exceptuant el lesionat Djetei. Convocat només en dues ocasions, el migcampista ofensiu només s'ha vestit de curt en dues ocasions: a Vilafranca i Cornellà en la Copa Catalunya. La seva joventut i el fet que tingui contracte fins al 2019 amb opció de dues campanyes més fan que el cas de Toscano pugui finalitzar amb una cessió per a què el jove futbolista pugui tornar a competir i demostrar si té lloc a Tarragona.

 

Álvaro Bustos (contracte fins al juny del 2021)
Álvaro Bustos només ha disputat 63 minuts a la lliga amb el Nàstic de Tarragona, tots ells partint des de la banqueta després de no poder debutar com a titular amb la samarreta grana. Únicament ha començat un encontre, a la Copa Catalunya davant el Vilafranca. Una lesió a la mà en el darrer mes ha estat un argument més per a què el jove jugador de 22 anys no guardi un grat record de la segona meitat de l'any 2017. Una de les apostes més contundents de l'estiu després de signar un contracte amb el Nàstic per quatre temporades, Bustos podria trobar fora del territori nastiquer els minuts que necessita per recuperar l'alegria sobre el terreny de joc.

 

Tete Morente (contracte fins al juny del 2021)
El cas de Morente pot esdevenir una incògnita. Tot i que només ha estat titular en dues ocasions a la lliga, arribant a jugar cinc partits més sortint des de la banqueta, el gadità només ha quedat fora de la convocatòria en cinc ocasions. A la lliga ha jugat 249 minuts i caldrà veure el seu protagonisme a les ordres de Rodri un cop rebi l'alta esportiva Omar Perdomo, això sense descartar que el club pugui reforçar la seva posició durant el mercat de fitxatges.