El Govern de la Generalitat lliura les al·legacions al TSJC contra la suspensió de l'ajornament electoral

Publicat dijous 21 de Gener de 2021 10:28
  • ACN

El Govern de la Generalitat ha lliurat a les 9h, una hora abans que expirés el termini per fer-ho, les al·legacions al TSJC contra la suspensió cautelar de l'ajornament electoral.

L'executiu ha presentat un document d'unes 50 pàgines basat en els tres informes jurídic, sanitari i de processos electorals. L'executiu en funcions no planteja elements nous al document, i reitera que el que s'ha fet és correcte. El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ja va dir ahir que l'executiu "batallaria fins al final" perquè les eleccions se celebressin el 30-M.

El Govern va haver de reactivar ahir el dispositiu del 14-F. Tot i això, es mostra "convençut" de poder justificar l'ajornament al TSJC. L'executiu reclama "màxima celeritat" al tribunal per resoldre definitivament les impugnacions.

El TSJC va suspendre dimarts, de forma cautelar, el decret del Govern que ajorna les eleccions al Parlament del 14-F. Els comicis es mantenen, de moment, en aquesta data.
La Fiscalia ja ha presentat també les seves i ha avalat la suspensió cautelar del decret que ajorna les eleccions. El ministeri públic al·lega que si s'aixeca la suspensió cautelar, quan el tribunal resolgui ja haurà passat el 14 de febrer, cosa que faria impossible fer complir la resolució en cas que sigui contrària a la Generalitat.