El judici per la tragèdia de la Love Parade comença aquest divendres al tribunal de Duisburg

Publicat dijous 07 de Desembre de 2017 11:27
  • Tarragona Ràdio
  • Laura Casas

El judici per la tragèdia de la Love Parade comença aquest divendres al Tribunal de Duisburg per uns fets que van comportar la mort de 21 joves, entre elles les tarragonines Clara Zapater i Marta Acosta, en una allau humana que es va produir en un festival de música en aquesta ciutat alemanya, el 24 de juliol del 2010. Més de 600 persones van resultar ferides de diversa consideració.

El judici es durà a terme al Centre de Congressos de Düsseldorf, amb capacitat per 500 persones, a causa de la gran expectació que ha aixecat. L’advocat i pare de Clara, Paco Zapater, ha explicat a Tarragona Ràdio que és inadmissible que entre els acusats no estiguin els principals responsables: l’alcalde de Duisbug en el moment dels fets, el propietari de l’empresa que va organitzar el concert i el cap de la policia responsable del dispositiu de seguretat. Zapater lamenta que el judici arribi amb tants anys de retard i apunta que hi ha sessions programades fins el desembre de l’any vinent. Les famílies pressionaran perquè el judici no s’allargui més del compte partint que si hi ha delicte aquest prescriu als deu anys d’haver-se produït.

Les sessions del judici es faran fins al 20 de desembre del 2018. Paco Zapater explica que un dels objectius és que després de tot plegat millorin els protocols perquè tragèdies com aquesta no es torni a repetir.

El passat estiu les famílies de les víctimes de la Love Parade van presentar més de 354.800 signatures al Tribunal Superior de Düsseldorf per reclamar la reobertura del cas després que el jutge hagués decidit el seu arxiu.