Javier Hernández
president Audiència Tarragona

El judici per l'assassinat del camí de la Budellera comença dimecres a l'Audiència de Tarragona

Publicat dilluns 12 de Març de 2018 10:53
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

El judici per l’assassinat de la jove tarragonina, Meritxell Vall, al Camí de la Budellera el 2015 s’inicia quest dimecres a l’Audiència Provincial.

Segons publica l’edició d’aquest dilluns del diari Més, a la banqueta dels acusats s’asseurà un home de 35 anys i de nacionalitat eslovaca a qui es fa responsable d’un delicte de violació en grau de temptativa i d’assassinat. Ell vivia en un campament proper a la tenda de campanya on s’havia instal·lat la víctima, de 32 anys, a finals de 2015. El 17 d’octubre d’aquell any es va localitzar el cadàver de la jove a la zona.

La fiscalia demana 5 anys de presó per la temptativa de violació i la presó permanent revisable pel delicte d’assassinat. És la primera vegada que el ministeri públic sol·licita a Tarragona aquesta pena màxima que equivaldria a la ‘cadena perpètua’ després que s’inclogués en la revisió del codi penal ara fa tres anys.

Precisament fa unes setmanes, el president de l’Audiència de Tarragona, Javier Hernández, valorava en una entrevista a Tarragona Ràdio aquesta possibilitat. Considera que endurir les penes no garanteix que s’acabi amb casos d’extrema gravetat. Recorda que ja hi ha mecanismes sancionadors més durs que la presó permanent revisable.

El judici, que se celebrarà a la secció segona de l’Audiència, s’allargarà fins el 22 de març.