El lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona ret homenatge a Maria Aurèlia Capmany

Publicat divendres 04 de Maig de 2018 12:49
  • Laura Casas

El lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona ret homenatge a Maria Aurèlia Capmany en l’any del centenari del seu naixement. L’acte tindrà lloc aquest dissabte a les 19h al Teatre Metropol, que reobre després de la reforma. Al vestíbul s’instal·larà una exposició que repassarà la vida i obra de l’escriptora barcelonina, que ens va deixar l’any 1991. Després es podrà visitar en altres indrets de la ciutat. Dissabte també s’estrenarà l’espectacle sobre el testimoni vital de Maria Aurèlia Capmany, amb direcció de Marc Chornet i interpretació de Cristina Arenas.

Joan Cavallé, tècnic de Cultura de l’Ajuntament, explica que s’ha plantejat com un diàleg entre l’actriu i l’obra i vida de la novel·lista. Espera que la peça, de producció pròpia, tingui recorregut i es pugui interpretar en altres localitats més enllà de Tarragona.

Dissabte es lliurarà el 21è Premi de narrativa curta per Internet Tinet, el 18è Premi de traducció Vidal Alcover i el 28è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler. Aquest darrer està dotat amb 21.000 € i hi opten novel·les en català, de tema lliure, amb un mínim de 150 pàgines; l’edició corre a càrrec d’Angle Editorial. S’hi han presentat 109 originals.

El Premi Tinet està dotat amb 1.000 € per la Diputació de Tarragona i s’hi poden presentar contes en català, de tema lliure, d’entre 3 i 6 pàgines; l’edició de l’obra guanyadora junt a 14 finalistes corre a càrrec de Cossetània Edicions. Per últim, el Premi Vidal Alcover, que té la característica de premi-beca, està dotat amb 12.000 € i s’hi poden presentar projectes de traducció al català d’obres literàries. L’edició corre a càrrec d’Edicions de 1984.