El menjador social de Bonavista atén més de 300 persones amb la implicació de l'Hospital Joan XXIII

Publicat dimecres 18 de Desembre de 2019 12:32
  • Joan Mercadé

L’associació Joventut i Vida de Tarragona atén més de 300 persones al menjador social de Bonavista avui en dia. Ho fan amb la col·laboració de l’Hospital Joan XXIII i l’empresa de restauració UTE Arcasa, que porta a terme els menús que se serveixen als pacients. L’entitat social demana més voluntaris per “seguir amb la transformació real” que estan fent. El seu següent pas serà un projecte d’acompanyament a les persones grans que pateixen una solitud no volguda.

La seva directora, Encarna Quílez, ha explicat la labor social que té Joventut i Vida amb un ventall ampli de la societat perquè “arriben a necessitats i edats diferents”. El 2013, l’entitat va obrir el menjador social de Bonavista atenent 40 persones, per passar a atendre més de 300 persones avui en dia. La seva responsable, Raquel Quílez, ha destacat l’aportació de menús diaris provinents de l’Hospital que ajuden a abastir les necessitats de les persones que venen sense utilitzar recursos propis.

Un dels aspectes més importants de la col·laboració és que el menjar arriba en perfecte estat i no s’ha d’utilitzar energia per fer-lo. Només s’ha d’escalfar i ja està preparat per servir.

La responsable del servei de restauració UTE Arcasa-Clece, Beatriu Neila ha explicat que els menús que ofereixen al menjador social són les excedents que ofereixen als pacients de l’Hospital. Un menú que acostuma a ser variat amb verdura, fruita i peix o carn. Pel Nadal faran un menú especial basat en plats tradicionals com la crema de marisc, de bolets o una graellada de peix.