El mercadet de Sant Quadrat baixa en vendes i intenta remuntar tres mesos sense ingressos

Publicat divendres 31 de Juliol de 2020 13:33
  • Joan Mercadé

El mercadet d’antiguitats de Tarragona ha notat la pandèmia del coronavirus, amb una baixada de vendes i tres mesos de confinament sense cap ingrés. Tot i el mal moment que estan passant, a la Rambla encara poden salvar el dia. Una ubicació on hi ha bon ambient i on la gran afluència de gent ajuda a vendre més.

Un dels paradistes d’aquest mercat és el Lluís Parreu i ho ha deixat clar a Tarragona Ràdio. La situació és complicada perquè hi ha menys moviment que abans del coronavirus per la por que té la gent. Ara bé, a la Rambla Nova no ho estan notant tant com l’altre mercadet que fan a la Catedral. Parreu insisteix que els ingressos durant els tres mesos de confinament han estat nuls.

El paradista ha afirmat que la baixada de turistes afecta poc a la caixa. La base d’aquest mercadet és gent que passeja o bé que ja és habitual, sobretot d’edats avançades, que segons Parreu, suposa el 70% d’ingressos. Per aquest motiu, la falta de turistes no afectarà alts nivells.

Parreu ha volgut agrair a ESPIMSA el fet que durant els tres mesos de confinament no han hagut de pagar els 50 euros que abans sí que havien de fer per muntar la parada.

Als brocanters els costa trobar gènere. La gran majoria de paradistes venen peces antigues que aconsegueixen buidant magatzems i pisos. I és que aquest és el pal de paller, ja que la renovació del gènere és el que mou aquest tipus de mercats.