El Mercat de Bonavista reparteix 60.000 bosses compostables

Publicat dilluns 10 de Agost de 2020 17:12
  • Bonavista
  • brossa
  • Tarragona
  • Tarragona Ràdio

El Mercat de Bonavista ha repartit seixanta mil bosses de nansa compostables als paradistes perquè puguin lliurar la compra que realitzen els usuaris. Les bosses estan fabricades amb materials biodegradables i disposen dels corresponents segells de compostabilitat.  Per una banda, en ser compostables, posteriorment poden ser usades per la ciutadania per dipositar la matèria orgànica que recullen de manera selectiva a les seves llars.

També permeten reduir la quantitat de plàstic, i en concret de bosses de plàstic, que es generen. Les bosses se seguiran repartint fins a finalitzar existències i la intenció és arribar a les 150.000 unitats. El conseller de Neteja, Jordi Fortuny, destaca que cal
conscienciar de la necessitat de reduir el plàstic.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins la campanya informativa que porta a la implantació d’un nou sistema de recollida selectiva al mercat ambulant. L'objectiu és incrementar la recollida selectiva en una zona on es produeixen molts residus i, al mateix temps, reduir la despesa de neteja que actualment és de 100.000 euros l'any, dels quals, 30.000 euros són el que paga l'Ajuntament pel tractament de residus a la incineradora.

La campanya per millorar la recollida selectiva es va iniciar el diumenge 14 de juny i està subvencionada per l'Agència Catalana de Residus. Des d’aleshores 12 informadors/es ajuden als paradistes del mercat ambulant a separar correctament els residus que generen.