Autor: Hermán Pinedo (conseller Patrimoni)

Autor: Hermán Pinedo (conseller Patrimoni)

El Metropol, apuntalat

Publicat divendres 22 de Gener de 2021 12:38
  • Tarragona Ràdio

L’ajuntament de Tarragona convocarà al febrer la comissió de Patrimoni i la de Modernisme. Entre d’altres coses, servirà per analitzar al situació de les obres del teatre Metropol. Segons ha explicat el conseller de patrimoni, Hermán Pinedo, es troba en molt mal estat per culpa dels tèrmits i el pas del temps.

Amb tot, assegura que la intervenció ha arribat a temps de salvar-lo. El principal problema de l’equipament modernista és que els tèrmits s'han menjat les bigues de fusta originals i han provocat problemes estructurals seriosos. Això posava en perill la seguretat de les persones i de l’edifici que s’està apuntalat i és segur.

L'actuació consisteix en reforçar les bigues amb fusta i resina. Es tracta d’una intervenció de recuperació i restauració bastant seriosa. La segona part de el projecte serà molt més ambiciós i consistirà en recuperar l'aspecte original del teatre, tal com ho va plantejar Jujol el 1908.

Avui al ple de l’ajuntament de Tarragona, Pinedo ha dit que es convocaran les comissions de Patrimoni i Modernisme tot responent una pregunta de la consellera de Junts per Tarragona, Elvira Vidal. També ha donat explicacions sobre la reobertura del conegut com a Cementiri dels Jans. Diu que encara esperen resposta del Regne Unit.

El cementiri dels Jans es troba al passeig Rafael Casanova i és propietat de la Corona Britànica. Hi reposen les restes de ciutadans del Regne Unit que van perdre la vida ala ciutat durant la Guerra de Successió.