El MNAT acosta la Tàrraco romana en el 19è aniversari de la declaració de Tarragona Patrimoni Mundial de la UNESCO

Publicat dilluns 02 de Desembre de 2019 05:59
  • ACN

La declaració del conjunt arqueològic de Tàrraco Patrimoni Mundial de la UNESCO ha celebrat els 19 anys. El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona s'ha adherit a l’efemèride amb una jornada de portes obertes als seus recintes, com és el cas del Museu i Necròpolis Paleocristians de Tarragona. D'aquesta manera, l'equipament apropa el patrimoni cultural a la ciutadania durant aquest cap de setmana. A banda, per celebrar l’aniversari, el Museu d'Història també ha obert gratuïtament aquest diumenge i ha ofert activitats i recreacions històriques que exhibiran l'organització política, militar i religiosa de la Tarragona romana.

L'exposició Tàrraco/MNAT del Tinglado 4 al Moll de Costa, la Vil·la romana dels Munts i el conjunt monumental de Centcelles són els recintes que han obert, de forma gratuïta, aquest dissabte, per commemorar el dinovè aniversari de la declaració de Tarragona com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. També ho ha fet el Museu i Necròpolis Paleocristians, on els grups de visitants s'han posat a la pell dels arqueòlegs que van excavar aquesta àrea funerària.

La Necròpolis, ubicada en una de les entrades de la localitat, està allunyada del circuit turístic del circ, l'amfiteatre o bé la muralla romana. Davant d'això, el responsable de les activitats al recinte de l'empresa Aurigues Serveis Culturals, Txema Noses, ha valorat que és important posar de relleu aquest espai.

El Museu d'Història ha organitzat diverses activitats als espais monumentals aquest diumenge. A tall d'exemple, ha programat una exhibició sobre els legionaris al final de l'Imperi al passeig Arqueològic i, una altra, sobre la vida de centurions, soldats i alcaldes a Tàrraco al Pretori.