Autor: Foto: ACN

Autor: Foto: ACN

El MNAT dissenyarà una oferta connectada amb el Pretori i el Circ romà

Publicat divendres 06 de Setembre de 2019 13:48
  • Tarragona Ràdio

Les obres del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) permetran portar l’equipament de la plaça del Rei al present i redefinir un cop finalitzin la proposta museística de l’espai, que estarà connectada amb el Pretori i la capçalera del Circ.

Les obres s’han reprès aquesta setmana amb una inversió de 3,5 milions d’euros que permetran canviar el sistema de climatització i d'accessibilitat. Caldrà fer un nou forjat al terrat de l’edifici per instal·lar els nous sistemes de climatització. També millorar el tancament de finestres per guanyar en eficiència energètica o canviar tota la instal·lació elèctrica.

Les obres s’allargaran durant 18 mesos, quan les peces que ara estan a l’exposició de síntesi, al tinglado del Moll de Costa, es desmuntaran i tornaran al seu lloc d’origen.

La directora del Museu, Mònica Borrell, ha explicat en una entrevista a Tarragona Ràdio que també s’aprofitarà per portar una nova proposta expositiva molt potent. Assegura que més a llarg termini, també es planteja el trasllat del Museu Nacional Arqueològic a la zona de la Tabacalera.

Assegura Borell que les obres a l’edició de la plaça del Rei, que no canviarà de fesomia exterior, calia fer-les sí o sí. Mentrestant, ha dit Borrell, mantindran totes les activitats de tardor tant al tinglado del Moll de Costa com al teatre Romà.

També avança que hi ha sobre la taula del Ministeri un projecte per mirar d’actuar de forma integral al conjunt de la Necròpolis paleocristiana.