El Moll de Costa acollirà una exposició amb peces del MNAT a partir del juny mentre el recinte estigui tancat

Publicat dijous 12 de Abril de 2018 12:55
  • Tarragona Ràdio

Les obres del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ja es podran visitar al tinglado número 4 del Moll de Costa al juny. Serà a través d’una exposició amb la síntesi de les peces més destacades i s’inclourà en l’agenda cultural dels Jocs.

El trasllat arriba amb l’inici dels treballs de reforma del Museu Nacional Arqueològic, que tanca la seu principal de la plaça del Rei i es trasllada al Moll de Costa. Aquest cap de setmana serà el darrer amb activitat i el recinte obrirà portes de manera gratuïta.

La directora de comunicació del Port, Montse Adan, ha explicat a Tarragona Ràdio que acolliran, de manera provisional aquesta mostra que formarà part de l’oferta cultural dels Jocs.

 

ADAN MUSEU 12/4/18

Els treballs de condicionament i modernització començaran a partir de la setmana vinent. Serà la primera de les tres fases previstes de reforma arquitectònica i museogràfica de la seu central de l’Arqueològic. Segons informa el centre, s’allargarà fins al 2020 i contempla les obres de condicionament arquitectònic i la climatització.

Un cop finalitzades, s’iniciarà la segona fase del projecte de reforma, el que afecta la museografia. La nova exposició permanent obrirà al públic el 2021. La tercera fase concertarà un itinerari conceptual i museogràfic que unirà el MNAT amb el Pretori i les voltes del Circ.

Durant el tancament de l’edifici de la Plaça del Rei, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona es trasllada a les instal·lacions del Tinglado 4 al Moll de Costa del Port, amb l’exposició ‘Tàrraco/MNAT’, on es mostrarà una selecció representativa de les seves col·leccions museístiques i es continuarà donant servei als visitants i escolars.