El Museu Arqueològic espera els seus primers models virtuals d’unes 150 peces de cara a la primavera

Publicat dilluns 02 de Desembre de 2019 10:25
  • Tarragona Ràdio

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona espera els seus primers models virtuals d’unes 150 peces de cara a la propera primavera. Es tracta de peces del Teatre Romà i de la Vila dels Munts. Aquests dies, tècnics de la fundació Global Digital Heritage, dels Estats Units, ultimen la digitalització dels objectes seleccionats.

D’aquesta manera, el MNAT se sumarà a altres museus i equipaments catalans que ja compten amb models 3D de part del seu material. La setmana passada, al Tinglado 4 del Moll de Costa, on hi ha l’exposició temporal del Museu Arqueològic, es va dur a terme un taller en què es va explicar el sistema emprat i que s’anomena fotogrametria.

La directora del MNAT, Mònica Borrell, ha explicat a Tarragona Ràdio que els models 3D es posaran a disposició dels investigadors però també de la ciutadania en el seu conjunt. Destaca, especialment, l’ús pedagògic i de divulgació del patrimoni històric.

Per Borrell, el material també serà molt útils pels investigadors i investigadores, que ja no hauran de personar-se a les instal·lacions del MNAT per poder estudiar detingudament aquestes 150 peces seleccionades.