El Nàstic, a fer malabarismes amb les fitxes sèniors i sub23

Publicat dimarts 13 de Agost de 2019 12:08
  • Nàstic
  • TarragonaDigital / Tarragona Ràdio

L’entitat grana disposa actualment de dinou futbolistes nascuts abans del 1997 quan només podrà inscriure setze de cara a la lliga. Si surt Djetei, es guanyarà una plaça de marge

 

El Nàstic de Tarragona ha de seguir adaptant-se a Segona Divisió B després del descens i un dels factors que ha de controlar a la perfecció és el nombre fitxes sub23 i sèniors que disposa a la plantilla. En la categoria de bronze del futbol estatal només es permeten 22 futbolistes per equip: sis destinades a sub23 i les altres setze per jugadors sèniors (23 o més anys). Aquest control és necessari i extremadament rigorós de complir, ja que qualsevol alineació indeguda denunciada a temps suposarà la pèrdua del partit on s’hagi infringit aquesta norma. A can Nàstic saben perfectament què és això, ja que el club va ser denunciat l’any 2014 pel porter Tomeu Nadal, quan aquest va competir amb fitxa del filial al primer equip tenint 25 anys en una categoria no professional com la Segona B, quelcom no permès.

 

Com està actualment el primer equip?

A l’espera de tancar-se el mercat de fitxatges el pròxim dilluns 2 de setembre a les 18.00 hores, el Nàstic disposa de 22 futbolistes en el primer equip: divuit sèniors i quatre sub23 (Cheikh, Valentín, Viti i Lasso). A aquests números cal afegir la possibilitat que el davanter Gerard Oliva s’incorpori oficialment al club, fet que augmentaria a 23 els jugadors de l’equip i a dinou els sèniors. Tenint en compte que l’entitat només pot inscriure setze jugadors nascuts abans del 1997, sobren peces. Deixant al marge Gerard Oliva, al club li sobren dos jugadors d’aquest període d’edat. Maloku i Cuenca són els principals candidats a ser els descartats i s’hi podria sumar el nom d’Abeledo si els fitxatges pendents de realitzar superen l’edat en qüestió.

 

Pel que fa a fitxes sub23, hi ha dues places lliures que encara podrien ser ocupades. Tot i que Pol Ballesteros i Roger Brugué “Brugui” tenen 23 anys, van néixer abans de l’1 de gener del 1997 i ja no es poden considerar sub23 legislativament parlant. Que quedin dos llocs lliures no significa que s’hagin d’ocupar obligatòriament, només és una possibilitat. Si la direcció esportiva ho cregués adient, podria deixar espais per omplir en el primer equip aprofitant el bon nivell del filial, el CF Pobla de Mafumet.

 

Diferents opcions sobre la taula
Encara poden passar moltes coses en el temps que queda de mercat. El club està decidit a desfer-se de Rodri Cuenca i Elvir Maloku, jugadors que no entren en els plans de Xavi Bartolo. D’altra banda, es vol realitzar un parell de fitxatges més com a mínim: un davanter i un migcampista. Si el perfil d’aquests jugadors és la de dues figures contrastades i amb experiència, tot apunta al fet que tindran més de 23 anys. A l’espera de saber que passa amb Oliva, això provocaria que la xifra de sèniors augmentés a 20, fet que acabaria amb la sortida de Cuenca, Maloku, Abeledo i un quart que podria ser Djetei, factor que deixaria la defensa amb Goldar, Rodríguez, Perone i la presència de Figueras o un fitxatge sub23.

 

Ara bé, si una de les incorporacions pendents (davanter o migcampista) fos sub23 i se seguissin produint les quatre baixes comentades, el davanter Gerard Oliva tindria espai si acaba convencent el cos tècnic després de quasi tot l’estiu sense poder entrenar per molèsties físiques. Sigui com sigui, massa opcions sobre la taula amb un límit clar: setze jugadors nascuts abans del 1997 i sis entre l’1 de gener del 1997 i el 31 de desembre del 2003.