El Nàstic i Footters, acord imminent per retransmetre per internet els partits

Publicat dimecres 24 de Juliol de 2019 20:36
  • Nàstic
  • J.A.López / TarragonaDigital

Nàstic i Footters estan a punt de tancar un acord que permetrà televisar per internet els partits al Nou Estadi. Els duels com a visitant es veuran si Footters té acord amb el club local en qüestió

 

El Nàstic de Tarragona i l’empresa Footters han arribat a un principi d’acord per a què els partits dels grana com a local al grup tercer de Segona Divisió B siguin retransmesos per la plataforma d’emissió per internet durant la temporada 2019-2020. Aquesta aliança entre ambdues parts provocarà que tots els partits del Nàstic al Nou Estadi es puguin veure per internet, apropant el club a tots aquells seguidors que no puguin aproximar-se a la graderia de la Budallera.

 

Els partits de fora, a l'espera (de moment)

Cal deixar clar que això només assegura les transmissions com a local. És a dir, el Nàstic dona permís a emetre els dinou encontres de lliga que es disputen a casa seva, factor que beneficiarà sobretot al seguidor nastiquer que visqui fora de la ciutat o del país i que no pugui desplaçar-se cada diumenge al Nou Estadi. Ara bé, l’acord no significa que tots els 38 duels de l’equip de Xavi Bartolo siguin televisats (incloent-hi els 19 com a visitants), ja que caldria que la totalitat del grup tercer de Segona B arribés al mateix acord que els grana amb Footters.

 

A hores d’ara, només quatre equips han donat el vistiplau a aquest tracte: el Prat, el Llagostera, la Nucía i el Castelló. Footters ha deixat entreveure en les últimes hores mitjançant les seves xarxes socials que el Lleida Esportiu es podria sumar a la llista i segons ha pogut saber TarragonaDigital.com, s’espera que bona part dels equips del grup tercer acabin per rubricar la firma i formin part de la plataforma, factor que serà clau per poder veure la majoria dels encontres dels nastiquers al llarg de la temporada en la categoria de bronze.

 

Què és Footters i com veure-ho

Footters és una plataforma d’emissions per internet que permet veure partits de futbol de Segona Divisió B i Tercera Divisió en directe o en diferit mitjançant el servei d’streaming d’IBM Cloud Video. Només cal un mòbil, un ordinador o una televisió amb Google Chromecast o Amazon Fire TV per poder accedir a Footters sempre que hi hagi vigent una de les tres subscripcions possibles: una anual que permet veure tots els partits disponibles de la plataforma per 62,99 euros, una altra anual amb les mateixes condicions però amb un preu reduït de 35 euros per als abonats dels clubs que disposen d’acord amb Footters i una mensual a un preu únic de 6,99 euros. Quan l’acord amb el Nàstic sigui oficial, el club grana posarà a disposició dels seus abonats un carnet descompte de Footters per poder efectuar la compra de la subscripció anual per abonats.

 

Pel que fa a les promocions d’ascens, aquestes no entren en els abonaments perquè els drets de transmissió d’aquests encontres surten a la venda quan arriba el final de la campanya regular, tot i que la temporada passada es va arribar a un acord entre Mediaset i Footters per a què cada plataforma emetés les promocions d’ascens a Segona Divisió pels seus canals habituals. L’empresa italiana va fer servir Cuatro mentre que Footters els va emetre íntegrament per internet.

 

Footters, en creixement constant

Footters va néixer l’any 2016 a Sevilla de la mà de Julio Fariñas (exjugador) i José Miguel Sánchez (empresari) però no va retransmetre el seu primer encontre fins un any després. Ara, un cop posat punt final a la temporada 2018-2019, es poden fer números: l’empresa ha ofert en els darrers dotze mesos un total de 2.500 encontres entre Segona B i Tercera amb uns 100 o 120 duels cada cap de setmana. Han arribat a tenir cims d’audiència de 50.000 persones i els guanys que extreu l’empresa es reparteixen en un 50% per a Footters i l’altre 50% per als clubs amb els quals tenen acords, fet que retroalimenta el futbol modest i és molt benvingut en unes institucions que, de mica en mica, obren les seves portes al futbol per streaming.

 

Actualment Footters disposa d’acords amb tretze equips del grup IV i de dotze al grup II a l’espera de la confirmació de bona part del grup III i de part del grup I. Tot i que és impossible calcular-ho, esperen començar la temporada de lliga 2019-2020 amb la representació d’un gran percentatge dels 80 equips de Segona B, fet que canviarà respecte a fa dotze mesos, quan els acords van fer-se esperar. El boca-orella i la bona forma de fer de l’empresa sevillana està ajudant al fet que tot sigui més fàcil en l’actualitat.

 

Les retransmissions per internet no entren en conflicte amb les televisives de tota la vida, fet que facilita molt les relacions de Footters amb les televisions autonòmiques. Concretament amb Televisió de Catalunya, l’empresa manté bones relacions i ja s’han intercanviat en diferents ocasions les produccions i realitzacions d’alguns partits. Amb una càmera per partit a Tercera Divisió i dues en els encontres de Segona B, Footters ofereix el futbol professional més modest de l’Estat. Ara, amb l’imminent acord amb el Nàstic, el conjunt grana gaudirà de la temporada en la categoria de bronze més televisada que ha viscut mai.