El Nàstic ja coneix el sistema de competició que ha dissenyat la RFEF

Publicat dimarts 15 de Setembre de 2020 07:30
  • Nàstic
  • Joan Mercadé

Gairebé a la mitjanit d’aquest dilluns la Federació feia public la normativa que regirà la 2ºB i la 3ª divisió, a banda d’un protocol a seguir en el tema de la Covid19.

La nova categoria que es crea cara la temporada 2021/2022 no es dirà 2ªB Pro i el seu nom serà Primera Divisió RFEF, l’actual 2ºB serà la Segona Divisió RFEF i es manté la Tercera Divisió.

El format de competició és complexe. Com ja s'ha dit des del club, l'objectiu és pujar. Perquè això passi, a la lliga regular, el Nàstic ha de quedar entre els 3 primers. A la 1a sub fase.

Segona fase, tornar a quedar entre els tres primers o ser el millor 4t i pujar a un Playoff de dues eliminatòries, en una seu de concentració com ja s’ha fet aquesta temporada.

La primera fase: temporada regular; 20 partits en 22 jornades pel grup del Nàstic, dues de descans. Un calendari que segurament es publicarà avui.

Tercera fase: serà el Play off d'ascens. El juguen 16 equips que són: els tres primers i el millor quart dels cinc grups que hi ha a la primera subfase de la segona fase. Pugen quatre equips; els restants, juguen la Primera Divisió RFEF.

Segona sub fase, per accedir a la Primera Divisió RFEF, per els equips classificats del 4t al 7è (total 42). S'enfronten durant 8 jornades. Subgrup A vs equips subgrup B a doble partit.

Classificats del 8è a 11è del subgrup (40 equips). Hi haurà 8 jornades, equips subgrup A contra equips subgrup B amb partits anada i tornada. Del quart al vuitè d'aquesta mini lliga i el tercer amb pitjor coeficient, baixaran a Tercera Divisió. Els altres, es queden a Segona B que la temporada que ve serà la Segona Divisió RFEF. 

Els equips podran convocar per cada partit a 20 jugadors (9 suplents) i fer 5 canvis en tres moments. Planters de 22 jugadors, dels quals no poden haver més de 16 majors de 23 anys.

Comunicat RFEF: