El Nàstic oficialitza Parés i Bartolo i el Consell fa una dura autocrítica

Publicat dijous 16 de Maig de 2019 18:15
  • Nàstic
  • TarragonaDigital / Tarragona Ràdio


Roda de premsa de Josep Mª Andreu

El Nàstic presenta el projecte 2019-2020 sota el lideratge de Sergi Parés i Xavi Bartolo. El Consell fa autocrítica però defensa la feina dels darrers anys

 

La temporada 2018-2019 no ha finalitzat de forma oficial però el Nàstic 2019-2020 ja està en marxa de forma pública. Josep Maria Andreu, president del club grana, ha anunciat aquesta tarda els pilars fonamentals de la campanya vinent on els tarragonins tornaran a jugar a Segona Divisió B. L’entitat de la Budallera ha oficialitzat les incorporacions de Sergi Parés i Xavi Bartolo com al pròxim director esportiu i el pròxim entrenador, respectivament.

 

El projecte esportiu 2019-2020

Andreu ha definit Parés i Bartolo com a professionals amb «ADN Nàstic» abans d’entrar en detalls i posar nom de forma oficial per primer cop als dos nous integrants nastiquers: «Parés va arribar al Nàstic la temporada 1986-1897 procedent del Valls per jugar quatre anys. Després va tornar la campanya 1996-1997 on va estar tres temporades més i va jugar 259 partits amb el Nàstic entre lliga i Copa, situant-se entre els quinze jugadors amb més partits disputats». Pel que fa a Xavi Bartolo, el màxim mandatari ha reconegut que «Bartolo és especial per tots nosaltres. Ha estat aquí en diferents etapes. Com a jugador, la temporada 1996-1997. Posteriorment va estar set temporades al cos tècnic del primer equip on va participar de l’ascens a Segona del 2004 i l’ascens a Primera del 2006. El coneixem perfectament perquè el vam portar a Tarragona l’any 2003». Josep Maria Andreu ha confirmat que en els pròxims dies es realitzarà una roda de premsa on parlarà Sergi Parés per donar més detalls del Nàstic 2019-2020 que té al cap l’exdirector esportiu del CF Reus. Allò que sí que ha volgut deixar clar Andreu és que «seguirem donant suport al futbol base i al Nàstic Genuine».

 

Andreu ha afirmat que «apostem pel Sergi i pel Xavi perquè són persones que tenen ADN Nàstic i ara necessitem gent nastiquera per liderar el projecte». A més, ha deixat clar que tindran llibertat absoluta per decidir en la parcel·la esportiva: «En els anys que fa que estem aquí, els tècnics han tingut llibertat absoluta. Els directius col·laborem, posem els diners i ajudem però no participem en el tema esportiu». Tot i que era previsible, Andreu no amaga que «baixem de Segona i el que està clar és que volem tornar com més aviat millor a Segona. Confiem en el Xavi i el Sergi per aconseguir l’objectiu en el termini de temps més curt possible», deixant clar que, en comparació als anys de Santi Castillejo i Kiko Ramírez ara es tindrà paciència i tranquil·litat: «Una cosa és tenir paciència i l’altra és tenir tranquil·litat. Fa set anys teníem una situació econòmica de deute set milions i havíem d’aconseguir resultats de forma ràpida».

 

Autocritica i defensa

Abans de parlar del futur, el Nàstic ha fet una dura autocrítica d’allò que ha portat el club de retorn a Segona B: «Al Consell assumim el fracàs esportiu de la temporada, som els primers dolguts amb aquesta situació esportiva, demanem disculpes als accionistes, socis i aficionats. Estem decebuts tant amb els tècnics com amb els jugadors que han participat en el projecte. Esperàvem aconseguir l’objectiu de mantenir-nos a Segona, tenim clar que després dels resultats obtinguts hem comès errades però hem dedicat 1,5 milions més que en anteriors temporades on si vam aconseguir l’objectiu i vam estar a punt de pujar a Primera».

 

El president, que ha reconegut que «hem tingut el pressupost esportiu més alt aquesta temporada i hem aconseguit el pitjor resultat esportiu, és una decepció total i absoluta», no ha tingut miraments en la profunda autocrítica i ha afirmat que «potser ens vam confiar i vam pensar que seguir a Segona seria més fàcil». Ha afirmat això abans d’encetar la defensa de la gestió del seu Consell en la història moderna nastiquera: «Del 2001 al 2019 el Nàstic ha jugat una temporada a Primera Divisió, dotze a Segona i cinc a Segona B. Si mirem més enrere i analitzem els 50 anys anteriors al 2001, vam jugar zero temporades a Primera, vuit a Segona i 42 entre Segona B i Tercera. Això demostra el difícil que és estar a l’elit del futbol per al Nàstic i una ciutat com Tarragona».

 

A Segona B però amb una situació econòmica favorable
Si la gestió esportiva del Nàstic ha rebut dures i merescudes crítiques, l’econòmica ha rebut tot el contrari: elogis i lloances després d’eixugar el deute històric de 7,5 milions d’euros quan la SAD estava abocada a la desaparició. Andreu ha fet un balanç històric dels darrers 18 anys de gestió: «El Nàstic té ara un capital social de 6.937.000 euros, està repartit per un 70% el Consell, un 16% els petits accionistes i un 14% de l’Ajuntament. El 2002 es va formar la SAD amb un capital inicial de dos milions. Del 2002 al juny del 2007, el deute del Nàstic era zero. Del juliol del 2007 al juny del 2012 es van generar unes pèrdues de 10,5 milions amb un capital social de 3,5. Devíem set milions. El juny del 2012 aquest Consell va assumir la responsabilitat de tornar i en aquell moment la situació era de fallida econòmica. Tothom ens deia que havíem de liquidar el Nàstic i suposava la desaparició de l’enttiat. Per estima, per orgull i per compromís, ho vam tirar endavant i ara podem dir que el deute és zero després d’aportar 3,5 milions ampliant capital, 3,5 milions en beneficis dels comptes d’explotació i amb dos milions d’interessos financers». Així defensava la gestió econòmica un Josep Maria Andreu que ha avisat que a Segona B «intentarem fer el millor pressupost possible amb els ingressos ordinaris previstos com són els abonats, la publicitat o l’ajuda del descens que és d’1,3 milions d’euros».

 

Moment de donar suport

Per rematar la roda de premsa, el president dels tarragonins ha fet una crida a l’entorn social grana: «Després del fracàs, hem d’intentar veure tots l’ampolla plena i veure futur amb optimisme. Encetem un nou projecte amb gent nastiquera, com el futur director esportiu i entrenador, ells tenen ADN Nàstic». A més, ha dit que «vull agrair a les moltes mostres de suport en últimes setmanes, a les empreses que col·laboren amb el Nàstic, als socis i als accionistes. Estem molt contents amb l’aspecte social. Acabem la temporada amb 6.834 abonats». Andreu també ha aprofitat l’ocasió per «demanar als nastiquers que estimen el club un suport incondicional, mostrar sentiment i orgull amb la nova cultura de club amb la qual aconseguirem els reptes que ens esperen».

 

El màxim mandatari grana ha mostrat la part més sincera i ha reconegut que ha planificat dos cops plegar com a president del Nàstic però ho ha ajornat per la situació esportiva: «Tenia previst deixar de ser president al gener però davant la situació que vivíem considerava que no ho havia de fer. Vaig ajornar-ho al juny confiant en la salvació i ara, davant aquesta situació actual, seguiré sent el president del Nàstic». Finalment, el club espera poder reunir-se pròximament amb l’Ajuntament de Tarragona per poder començar les obres de la construcció de la Ciutat Esportiva a Camp Clar.