El nou equip de govern de Tarragona ja dibuixa el pressupost pel 2020

Publicat dilluns 29 de Juliol de 2019 10:37
  • Laura Casas

El nou equip de govern de Tarragona ja prepara els pressupostos pel 2020. La previsió és que de cara a primers d’octubre ja es disposi d’un dibuix bastant acurat de la proposta econòmica per l’any vinent. Es posarà l’accent en l’àmbit social, es dotaran noves àrees com les de protecció animal o LGTBI i feminismes i les inversions s’orientaran de manera important cap al patrimoni i l’urbanisme més proper. Ho ha avançat a Tarragona Ràdio el conseller de Serveis Econòmics, Serveis Centrals i Personal, Jordi Fortuny.

També ha explicat que una de les novetats és que el pressupost municipal per l’any vinent s’anirà dissenyant mitjançant una aplicació informàtica. Cadascuna de les àrees de l’Ajuntament hi entrarà les peticions i les partides i necessitats concretes es podran veure online. L’objectiu és treballar amb més transversalitat i transparència i tenir un millor control. Jordi Fortuny sosté que ja es treballa en el pressupost i que es vol el més ajustat possible amb les necessitats que té la ciutat.

El conseller de Serveis Econòmics també ha avançat que el destí d’una part important dels diners es decidirà mitjançant pressupostos participatius. Parla de partida substancial.

Jordi Fortuny recorda que, mentrestant, es treballa per reforçar el personal en matèria d’inspeccions i llicències per recaptar més, especialment de la gent que ara no paga i hauria de fer-ho. Al mateix temps, hi ha ordres per reduir la despesa supèrflua.